Pridružili smo se organizaciji European passengers Federation, ki se že več kot 20 let zavzema za pravice potnikov po vsej Evropi.

Na skupščini European passengers Federation, ki je potekala 22. aprila v Dusseldorfu in preko spleta, smo predstavili delovanje Focusa in naše razloge za članstvo v tej organizaciji. Udeleženci so polno članstvo Focusa soglasno podprli. Veseli so, da so v svoje vrste pridobili prvo članico iz Slovenije in da imajo med svojimi vrstami okoljsko organizacijo, ki je zagovornica uporabe in kakovostne storitve JPP v Sloveniji. EPF je lani praznovala 20 let.

European passengers Federation (EPF) se zavzema za pravice potnikov po vsej Evropi z izvajanjem raziskav, objavljanjem poročil, organiziranjem konferenc ter konstruktivnim sodelovanjem z operaterji javnega prevoza in odločevalci. EPF je dobra platforma za izmenjavo izkušenj med člani, priložnost za mreženje pa predstavlja letna konferenca, ki bo letos potekala v Barceloni.

V svojem manifestu se EPF zavzema za zadovoljstvo potnikov, njihovem mestu v procesih odločanja na področju javnega prevoza, zanesljive, pravočasne in nepristranske informacije, ki so bistvenega pomena za ozaveščeno izbiro potrošnikov za čim bolj nemotena, zanesljiva in cenovno ugodna potovanja.

V Focusu se strinjamo, da mora javni prevoz pomembno prispevati k družbenemu in okoljskemu razvoju. Upravne meje in različni tehnični standardi ne smejo predstavljati nepotrebnih ovir za zagotavljanje nemotenih storitev javnega prevoza. Sistem javnega prevoza mora zagotavljati trajnostno, dostopno, privlačno in praktično izbiro za vse, ki želijo potovati. In za to si bomo odslej prizadevali tudi ob podpori organizacije European passengers Federation.

Več informacij: http://www.epf.eu/wp/