Focus s ponosom sporoča, da je naša sodelavka na projektu EmpowerMed, ki ga koordinira Focus, Monica Guiteras Blaya iz organizacije Engineers without borders (Inženirji brez meja), ena izmed treh finalistk, ki so v ožjem izboru za nagrado EU za trajnostno energijo 2021 v kategoriji ‘Ženska v energiji’! 

Z nagrado želijo prepoznati izjemne dejavnosti žensk, ki lahko prispevajo k hitrejšemu prehodu na čisto energijo v Evropi in prispevajo k evropskim energetskim in podnebnim ciljem.

Monica in njena organizacija, Engineers without borders, sta naša partnerja v projektu EmpowerMed. Njihovo delo je v glavnem osredotočeno na opolnomočenje žensk skozi t. i. skupnostna srečanja, ki združujejo ljudi, prizadete zaradi energetske revščine, za prenos in izmenjavo znanja in spretnosti za spopadanje z energetsko revščino. Skupnostna srečanja pomagajo ustvariti vezi med ljudmi, prek katerih se med seboj podpirajo in sodelujejo pri iskanju rešitev za energetsko revščino.

“Z nominacijo za finalistko nagrad EU za trajnostno energijo je pripoznano delo Monice Guiteras Blaya pri zmanjševanju energetske revščine na obalnih sredozemskih območjih. S tem je obenem pripoznano delo projekta EmpowerMed za opolnomočenje žensk v boju proti energetski revščini”, poudarja koordinatorica projekta dr. Lidija Živčič.

Prosimo, pomagajte nam, da čim širše predstavimo naše delo, tako, da glasujete za Monico in mobilizirate svoja omrežja, da tudi glasujejo zanjo! Vrstni red nominirank se na spletni strani menjuje zato prosimo, da res pazite, da glasujete za “našo” Monico in s tem projekt EmpowerMed. Hvala!

 

EUSEW2021 | Empowered women across Mediterranean team up to lift themselves out of energy poverty

“Ne bo pravičnega energetskega prehoda, če ljudje, ki jih prizadene energetska revščina, ne bodo v središču razprave.” Monica Guiteras Blaya