Glinenčki so že spomladi v razpravi o poroštvu za TEŠ 6 opozarjali na potencialne žrtve kurjenja lignita. Čeprav je zakon o poroštvu bil sprejet, pa glinenčki nadaljujejo svoje poslanstvo – opozarjajo na nesprejemljive rešitve, na neprimernost in netransparentnost postopkov odločanja, solidarnost do ‘nemočnih’, spodbujajo k aktivaciji in aktivizmu. To jesen so se tako že udeležili performativnega branja Resolucije o normativni dejavnosti, ki ga je organiziral CNVOS (morda ste zasledili fotografijo ombudsmanke z glinenčki bele barve) in shoda, s katerim so obeležili prvo obletnico demonstracij gibanja Occupy (prisotnost šteje), ki je v Ljubljani potekal 17. oktobra.

Na sobotnih protestih bo vsaj 30 glinečkov, ki bodo tokrat rumene barve, z jasnim sporočilom na velikem rumenem transparentu: ‘Lahko smo krotki in utišani. Je to vse?’ Spodbujali bodo aktivacijo, hkrati pa s prisotnostjo na demonstracijah izkazali solidarnost do delavcev, upokojencev, študentov in drugih, ki jih (nas) v okviru reševanja krize in z načinom, na katerega se to počne, odločevalci ne vidijo ali jih ne želijo videti.

Za izvedbo akcije glinenčki nujno potrebujejo pomoč 40 prostovoljcev, zato vas vabimo, da se jim (nam) 17. novembra med 10.30 in 13.00 pridružite v čim večjem številu!

Več informacij na [email protected] ali na 01 515 40 80.

Več o glinenčkih na www.sejecas.si.