DISCO JUHA ZA MLADE     

Disco juha je združevanje etičnega prehranjevanja mladih in zabavnega osveščanja, v kateri so prostovoljci povabljeni, da zberejo, operejo, očistijo, razrežejo in skuhajo jed iz ekološke, sezonske, lokalne in etične hrane (pravična trgovina) ali hrane, ki bi šla v smeti, ker ne bi ustrezala komercialnim estetskim standardom. Hrana mora biti brezmesna. Vse jedi se razdeljujejo brezplačno.

Še več, gre za gastronomski, umetniški in glasbeni dogodek, ki združuje mlade, študente, otroke, kuharje in vse podpornike etičnega prehranjevanja. Je tudi orodje za preoblikovanje, ki združuje različna znanja za izobraževanje in ozaveščanje skupnosti o hrani za prihodnost.

Disco juha je lahko v različnih oblikah in velikostih: lahko je v notranjosti s prijatelji in širšo skupnostjo, lahko tudi kot velik dogodek na javnem prostoru. Lahko se odvija čez dan, lahko je pred študentskimi domovi, v mladinskem centru ali kje drugje, lahko poteka tudi zvečer. Lokacijo in čas izberete vi. Pomembno je, da se sporočilo prenese naprej in da se ljudje zabavajo (in da je izvedba dokumentirana v skladu z razpisom).

KAJ IŠČEMO?

Iščemo organizacije ali skupnosti, ki bi ob finančni podpori organizirale zabaven dogodek z mladimi za mlade. Dogodek lahko popestrite z znanimi in zanimivimi kuharji, predavanji, lokalno akcijo, z zanimivimi glasbenimi vložki in plesom. Vsebina je odprta za različne ideje in domišljijo, ki združuje mlade ob skupni pripravi hrane in skupnim obedom. 

KAJ NUDIMO?

Nudimo finančno podporo – med 500 in 1000 eur, ter svetovanje pri organizaciji. Kot podporo si lahko pogledate priročnik, ki ga je pripravila mreža Slow Food youth (ta je sicer na temo odpadne hrane, naš razpis je namenjen širše etični in trajnostni hrani). 

Ideje za kuharske podvige lahko poiščete tudi v naših tedenskih jedilnikih Futr za Jutr, ki so na voljo za vsako sezono in vsak žep.

KAJ ZAHTEVAMO?

Dogodek mora biti organiziran najkasneje do 15. Junija 2023

Udeležencev mora biti vsaj 20-30, če jih je več, tem bolje. 

Dogodek mora biti organiziran okolju prijazno (krožniki in kozarci za ponovno rabo – lahko tudi biorazgradljivi, če ne gre drugače; čim manj smeti; poziv k udeležbi na trajnostne načine: peš, s kolesom, z javnim prevozom). 

Dogodek mora biti dokumentiran (fotografije, lista prisotnosti, ki jo posredujemo mi, kratko poročilo oz. opis aktivnosti, kratko finančno poročilo). Vse komunikacijske aktivnosti, ki jih boste izvajali, morajo vključevati logotip in napis, da je dogodek del projekta Our Food.Our Future, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za zunanje zadeve RS. To mora biti tudi jasno označeno na dogodku. Podrobna navodila za uporabo logotipov in možnost uporabe celostne grafične podobe projekta delimo z vami ob podpisu pogodbe.

Več informacij: [email protected]

Razpis

Prijavna dokumentacija:

Več o projektu OurFood.OurFuture.

 

Aktivnost je del projekta “Our Food. Our Future”, ki ga sofinancirata Evropska unija in Ministrstvo RS za zunanje zadeve. Vsebina je izključna odgovornost partnerjev projekta in ne odraža nujno stališč EU in Ministrstva RS za zunanje zadeve.