V soboto, 27. novembra 2010, obeležujemo svetovni Dan brez nakupov (Buy nothing day). Ta dan je priložnost za izstop iz današnjega potrošniškega kolesja, ki se vrti vse hitreje in za seboj pušča praznino – tako v okolju, kot tudi v nas samih.

V društvu Focus pozivajo ljudi, da vsaj ob Dnevu brez nakupov čas namesto za nakupe izkoristijo za premislek o lastni potrošnji in vplivih le-te na okolje in družbo. Premislek naj gre tudi v smer spraševanja, ali je edino potrošništvo kakovostna oblika življenja, ali pa obstajajo tudi bolj izpopolnjujoči življenjski slogi.

Vabimo vas, da nam na naš Facebook profil posredujete najbolj nore, inovativne, drugačne, predvsem pa vaše ideje, kako preživeti prihajajočo soboto – Svetovni dan brez nakupov. Spodbujamo vas, da nam napišete tudi svojo zgodbo oz. izkušnjo kako je bilo aktivno sodelovati pri svetovnem dnevu brez nakupov. Kar "postajte" na FB ali pa nam pošljite na FB mail. Komaj čakamo na veš rekacije.

Predvsem pa – lepo soboto vam želimo, kjer koli (izven trgovin, shoping centrov in drugih potrošniških središč) že boste!