Zakaj ne bi bilo mogoče, da se prebivalci blokovskega naselja povežemo, skupaj postavimo sončno elektrarno na strehi bližnjega vrtca, delež proizvedene električne energije na tej bližnji lokaciji pa se nam odšteje od porabe oz. računa za elektriko v lastnem stanovanju?

Za takšne spremembe si prizadevamo že dlje časa, a na Ministrstvu za infrastrukturo jih vztrajno ignorirajo. Ampak tudi mi smo vztrajni.

V okviru javne obravnave novele Energetskega zakona smo organizacije Greenpeace v Sloveniji, Focus in Skupnost občin Slovenije od ministrstva ponovno zahtevale, da bi se lahko več prebivalcev samooskrbovalo s čistejšo obnovljivo energijo.

Pomagaj nam pritegniti pozornost ministrstva in sodeluj v javni razpravi tudi ti!

Kako? Sledi štirim preprostim korakom:

1) PRENESI si priponko z našimi komentarji.

2) Če se strinjaš z napisanim, VPIŠI svoje ime, naslov in datum v okenca na prvi strani. Dodaš lahko tudi svoje ideje, predloge.

3) POŠLJI elektronsko sporočilo na [email protected] in sporočilu ne pozabi pripeti obrazec s komentarji, najkasneje do torka, 14. avgusta.

4) Če želiš prejemati novice o akciji, lahko svoje podatke pustiš tukaj.

Vsak komentar, ki ga bo Ministrstvo prejelo do 14. avgusta (na predpisanem obrazcu!), bo moralo upoštevati kot uraden komentar v procesu.

 

Da je to mogoče, dokazuje tudi projekt Križevački sunčani krovovi.