Spoštovani,

ODŠTEVAMO dneve do zgodovinsko pomembnega dogodka. Decembra letos se bodo svetovni voditelji zbrali v Kopenhagnu z namenom, da sklenejo globalni podnebni dogovor. Tudi od Slovenije se pričakuje, da se bo na tej točki ambiciozno odzvala na podnebno krizo. Konferenca v Kopenhagnu predstavlja zadnjo priložnost, da preprečimo stopnjevanje posledic podnebnih sprememb ter zgradimo boljši in varnejši svet. Spremembe pa so možne le z aktivnim UKREPANJEM!

Kaj razumemo mi in česa ne morejo ali ne želijo doumeti politični odločevalci, da se dogaja z našim okoljem, si lahko zelo slikovito ogledate v sledečem spotu:

http://www.youtube.com/watch?v=fWK8FILsKOI

Slovenske nevladne organizacije smo se odločile sprožiti kampanjo UKREPAJ ZDAJ!. S kampanjo želimo sporočilo o pomembnosti takojšnjega pravičnega in ambicioznega podnebnega ukrepanja prenesti slovenskemu predsedniku vlade, Borutu Pahorju. Soočiti ga želimo z dejstvom, da si tudi slovenski državljani želimo ukrepanja naše vlade in da to od nje tudi pričakujemo.

Zato vas pozivamo, da tudi vi UKREPATE ZDAJ! Vabimo vas, da podpišete peticijo namenjeno predsedniku vlade Borutu Pahorju in ga s tem pozovete, da se na podnebni konferenci v Kopenhagnu osebno zavzame za ambiciozen in pravičen podnebni dogovor.

Peticijo najdete na www.ukrepajzdaj.org . Podpišite jo in oznanjajte njen obstoj dalje. Več nas bo ukrepalo bližje bomo pozitivnim spremembam.

Vaši

Umanotera, Focus društvo, Greenpeace Slovenija, Cipra Slovenija, Brez izgovora, Slovenski e-Forum, Sloga.