Med 3. in 5. decembrom se bo v Bruslju družilo 32 mladih, ki bodo v Evropskem parlamentu predali Manifest mladih iz centralne Evrope. V manifestu so preko dveh mednarodnih srečanj oblikovali zahteve do odločevalcev, ki so jim pomembne za trajnostno prihodnost. Zahteve pokrivajo teme, kot so: sprememba sistema, človekove pravice, demokracija, politična participacija in vključevanje mladih, mediji in pravica do informacij, delo in zaposlitev, prosti čas, varovanje okolja, pravice vseh živih bitij, podnebne spremembe, potrošništvo, vzgoja in izobraževanje, zdravstvo in socialno skrbstvo, migracije in mobilnost in še kaj.

Preko druženja, pogovorov in delavnic so oblikovali politične zahteve, ki jih bodo predstavili gostujočim članom evropskega parlamenta ter drugim odočevalcem. V toku delovnega druženja so pripravili tudi večmedijske predstavitve svojih zahtev.

Nastali so video zapisi, risbe, pesmi, ter plesna predstava.

Moja revolucija v risbi.

Moja revolucija na ulici 1

Moja revolucija na ulici 2

Moja revolucija skozi ples

Moja revolucija v gledališču

Moja revolucija v zboru.

 

Manifest v letu 2018 pa je izgledal tako.

 

 

Vse naštete aktivnosti potekajo v okviru projekta My revolution 1968/69: reflections for today’s youth, ki ga sofinancira Evrospka Unija preko programa Evropa za državljane.