Mlade vabimo k udeležbi na mednarodnem projektu Moja revolucija – sodelovanje.

Moja revolucija je enoleten projekt namenjen mladim, ki želijo soustvarjati boljšo Evropsko unijo. V okviru projekta udeleženci na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni spoznavajo delovanje Evropske unije, se naučijo kritično in konstruktivno izražati svoje mnenje ter bolje spoznajo proces oblikovanja manifestov in resolucij. Mladi bodo tekom projekta sodelovali z vrstniki iz Italije, Avstrije in Poljske.

Prvi del programa sestavljajo štiri lokalna srečanja (Ljubljana, Maribor, Postojna in eno preko platforme Zoom), ki predstavljajo izhodišče za nadaljnje delo. Mladi bodo s pomočjo mentorjev razvijali in izpopolnjevali svoje ideje, ki jih bodo predstavili na nacionalni konferenci (junij 2023) in na dveh mednarodnih konferencah – na Dunaju (september 2023) in v Boloniji (začetek 2024). Izbrani posamezniki bodo na koncu projekta predstavnikom evropskih institucij in poslancem Evropskega parlamenta v Bruslju predstavili vizijo svojih vrstnikov v obliki evropskega mladinskega manifesta.

Vsi stroški udeležbe so kriti.

Lokalna srečanja bodo predvidoma:

  • Postojna, 24. 3. 2023
  • Ljubljana, 6. 4. 2023
  • Maribor, 21. 4. 2023
  • online, 28. 4. 2023

Za začetek se zainteresirani odločijo, katere lokalne delavnice se bodo udeležili (posameznik se udeleži ene lokalne delavnice) in izpolnijo elektronsko prijavnico, ki jo najdete tukaj.

Za več informacij so vam na voljo na elektronskem naslovu [email protected] in na številki 069 99 20 50.

 

Projekt Moja revolucija 5.0 – sodelovanje, sofinancira evropska komisija – program EACEA. Vsebine, izražene v projektu so v izključni odgovorosti Focusa, društva za sonaraven razvoj, in pratnerjev projekta.