Zapisala: Viliana Rangelova Vaklinova

Med 14. In 16. junijem se je ekipa mladih iz Slovenije, Italije, Poljske in Avstrije v okviru projekta Moja revolucije 4.0 po srečanjih v Ljubljani in na Dunaju odpravila še na končno točko projekta – v Bruselj. 

V okviru srečanj v Ljubljani in na Dunaju smo mladi temeljito razpravljali, spoznavali zagovorniške procese in odločevalske institucije ter pripravili mladinski manifest, kjer smo oblikovali in zapisali svoje želje in pričakovanja glede prihodnosti v Evropski uniji. Po šestih mesecih dela se je 7 članska delegacija iz Slovenije končno odpravila proti Bruslju, kjer smo se ponovno srečali s prijatelji iz Avstrije, Italije in Poljske.

Prvi dan smo izkoristili za pripravo na naše srečanje v Evropskem parlamentu, kjer smo se razdelili po vsebinskih sklopih v našem manifestu. Po tem je sledil ogled Bruslja, predela Sint-Jans-Molenbeek

Naslednjo jutro smo se vsi skupaj odpravili na srečanje v Evropskem parlamentu, kjer sta nas čakala koordinatorka za mlade s strani Evropske komisije – Bilijana Sirakova in avstrijski evropski poslanec Günther Sild. Po odlični predstavitvi našega manifesta je sledila razprava. Koordinatorka za mlade in evropski poslanec sta nas pospremila s pohvalami za trud za boljšo prihodnost ter nas spodbujala, da nadaljujemo z našo aktivno vlogo v družbi. 

Po neverjetnih dveh dneh, polnih doživetij, smo se srečno odpravili nazaj proti Sloveniji!

Skupaj bi se radi zahvalili vsem, ki so bili del našega projekta, še posebaj Živi Kavka Gobbo iz Focusa in Alisi Kiker, ki je z nami sodelovala kot prostovoljka, saj sta nama vedno stali ob strani. Ne nazadnje se želimo zahvaliti še našim udeležencem, saj brez njih projekt ne bil to kar je bil.

Koordinatorja projekta: Viliana Rangelova Vaklinova, Timotej Pavlin