Z veseljem sporočamo, da Natečaj PraviLNO pečeno 2020 podaljšujemo do 14. junija 2020.

Ali kdaj mine dan, ko ne zaužijete niti žličke sladkorja ali pojeste koščka čokolade, banane ali manga? Kakšne jedi pripravite iz sestavin, za katere veste, od kod prihajajo in kdo jih je pridelal (v sistemu pravične trgovine ali lokalno ekološko)? Sprejmite izziv ter se prijavite na tekmovanje PraviLNO pečeno ZDAJ!

Potegujte se za nagrade in nam pomagajte sestaviti knjižico receptov z jedmi iz sestavin pridelanih lokalno ekološko in/ali po načelih pravične trgovine. Tokrat tekmujemo z recepti, ki jih lahko uporabljamo tudi v časih, ki jih v glavnem preživljamo doma in ko sestavine niso tako splošno dostopne kot ponavadi. Ker nam letos okoliščine ne dopuščajo, da se dobimo in jedi preizkusimo skupaj, smo letošnje tekmovanje zasnovali tako, da nam recepte pošljete, mi jih objavimo na družbenih omrežjih, o njih pa glasujejo naši sledilci. Komisija bo letos ocenjevala samo ustreznost izbranih sestavin in objavila vse recepte, ki bodo ustrezali kriterijem znanega porekla – sestavine iz sistema pravične trgovine oz. pridelane lokalno ekološko. Zmagovalne 3 recepte pa bodo izbrali sledilci na družbenih omrežjih organizatorjev. Glasovanje bo potekalo v ponedeljek, 15.6.2020.

Pri pripravi receptov za svoje dobrote upoštevajte:
1. vsaj ena od sestavin je iz sistema pravične trgovine, ostale uporabljene sestavine pa so izključno lokalnega ekološkega izvora (torej iz Slovenije),
2. recept upošteva, da pripravljamo jed za najmanj štiri osebe,
3. prijava na tekmovanje do vključno 14. 6. 2020 prek spodnje prijavnice,
4. recept, s katerim se prijavljate na tekmovanje, naj vsebuje seznam sestavin in predlog, kje se jih da dobiti, da ustrezajo kriterijem znanega porekla – iz sistema pravične trgovine ali iz lokalne ekološke pridelave, in natančna navodila za pripravo,
5. tekmovalnemu receptu priložite sliko končne jedi.

KOMISIJO letos sestavljajo:
– Živa Lopatič, vodja Pravična trgovina Slovenija,
– Živa Kavka Gobbo, predsednica Focus društvo za sonaraven razvoj,
– Danilo Ivanuša, ambasador pravične trgovine KNEDL

PRIJAVNICA
Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca (https://forms.gle/QySDbGz7RtkiTAiq8) in po elektronski pošti na naslov [email protected]. Rok za prijavo je 14.6. 2020. Z nestrpnostjo pričakujemo vaše prijave in se veselimo preizkušanja receptov, ki bodo hkrati ozaveščali o pomembnosti izvora sestavin.

NAGRADE
Med tekmovalce bomo razdelili 3 nagrade:
1. Zmagovalec prejme bon za 30 EUR, ki ga lahko unovči v Pravični trgovina 3MUHE,
2. Drugouvrščeni bo prejel bon za 20 EUR, ki ga lahko unovči v Pravični trgovini 3MUHE,
3. Tretje mesto bomo nagradili z bonom za 10 EUR, ki se lahko unovči v Pravični trgovini 3MUHE.

Recepti vseh tekmovalcev bodo vključeni v knjižico receptov, ki jo bomo pripravili po koncu tekmovanja in objavili na spletnih straneh organizatorjev ter na naših socialnih omrežjih.

V preteklih letih nastale knjižice pa lahko prelistate na spletni strani www.focus.si:

PraviLNO Pečeno 2019

PraviLNO Pečeno 2018

    

Organizatorja tekmovanja sta Zavod za pravično trgovino, 3MUHE in Focus, društvo za sonaraven razvoj.