Tudi letos lahko 0,5 % dohodnine namenite organizacijam, ki delujejo v javnem interesu, torej tudi Focusu, društvu za sonaraven razvoj. Časa imate samo še do 31. decembra.

Če bi radi podprli naše delo, natisnite in izpolnite obrazec, ter ga podpisanega pošljite na pristojno enoto FURS. To morate storiti do 31. Decembra. V kolikor ste to storili že lani, vam postopka ni treba ponavljati – znova bodo upoštevali razporeditev, ki ste jo vpisali na zadnjem oddanem obrazcu. Še lažje pa je vse urediti v sistemu E-davki. Stane vas ne pa prav nič. Nam pa lahko pomeni veliko.

Kaj s tem podprem?

Na Focusu se fokusiramo predvsem na področja energetike in energetske revščine, trajnostne mobilnosti, podnebne politike, odrasti, globalne odgovornosti in potrošnje ter skupnostne prakse.

Kako podprem?

Po Zakonu o dohodnini lahko davčni zavezanci do 0,5 % dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenijo nevladnim organizacijam, ki izvajajo splošno koristne programe. Vsak davčni zavezanec lahko izbere do največ 5 organizacij, ki delujejo v javnem interesu, in med njih razdeli 0,5 % dohodnine ali pa izbere samo eno in ji nameni pol odstotka svoje dohodnine.

Če bi radi podprli naše delo,

  • natisnite in izpolnite obrazec, ter ga podpisanega pošljite na pristojno enoto FURS.
  • uredite v sistemu E-davki. Naši podatki: Focus, društvo za sonaraven razvoj, davčna številka 54838444.

Hvala vsem, ki ste ali nas boste podprli na ta način!

https://focus.si/ukrepaj/donirajte/