Nova spletna stran je nastala predvsem zaradi želje po izboljšani uporabniški izkušnji, zlasti obiskovalcev z mobilnih naprav, ki jih je vedno več. Vizualno je enostavnejša in preglednejša ter bolj usklajena s celostno grafično podobo Focusa, ki jo je lansko leto izdelal Luka Pajntar, kaloop, odgovoren tudi za oblikovno zasnovo nove spletne strani. S pomočjo orodja Userway so zdaj naše vsebine lahko prilagojene tudi določenim posebnim potrebam obiskovalk_cev, saj ponuja možnosti prikaza strukture strani, povečanja velikosti in berljivosti pisave, povečanja kontrasta med elementi, označevanja lokacije pri premikanju s tipkovnico, označevanja spletnih povezav ipd.

Med novostmi so:

  • novi aktualni projekti
  • rubrika Izpostavljeno na vstopni strani za vsebino, ki je ne smete zamuditi,
  • več informacij o našem delu v angleškem jeziku, saj veliko delujemo v evropskem in mednarodnem prostoru,
  • rubrika Nasveti, kjer bomo dodajali nasvete s področij našega delovanja,
  • rubrika Focus v medijih, v kateri bomo izpostavili nekatere aktualne in večje intervjuje oz. komentarje Focusa o aktualnih temah.

Nekaj vsebinskih poglavij še nastaja, novo spletno stran je obiskal tudi še kakšen škrat, kateremu se bomo posvetili v prihodnje, ampak ker smo zelo neučakani, je že objavljena. Upamo, da na njej najdete vsebine, ki jih iščete in vas pritegnejo. Vedno bomo hvaležni za konstruktivne komentarje in vaše predloge. Pošljete nam jih lahko kar na: [email protected] ali pa se obrnete direktno na naše sodelavke in sodelavce: https://focus.si/o-nas/sodelavci/.

Dobrodošli!