Zbiranje overjenih podpisov za vložitev pobude za referendum ZA PITNO VODO je v polnem teku. V samo 35 dneh morajo pobudniki zbiranja ob naši podpri zbrati 40 000 na upravnih enotah overjenih podpisov za referendum proti Zakonu o vodah. Zakaj je 37. člen novele tega zakona sporen, so zelo jasno in objektivno zapisali tudi na portalu OŠTRO (Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji), zato priporočamo v branje njihov prispevek, ki ministrove izjave ocenjuje kot pristranske: Novela zakona o vodah ne zožuje možnosti gradnje na obalah

Kako lahko podpišem?

Overjen podpis lahko oddate na 2 načina:

1. Osebno na upravni enoti: na obrazcu, ki je dostopen na spletni strani www.zapitnovodo.si in tudi že natisnjen na vsaki upravni enoti v Sloveniji, najprej izpolnite zahtevane osebne podatke (ime in priimek, dan, mesec in leto rojstva, naslov). Nato morate obrazec podpisati V PRISOTNOSTI uradne osebe na eni izmed upravnih enot v njihovem poslovnem času. Nato morate nujno poskrbeti, da obrazec tudi fizično pride do nas. Pošljete nam ga lahko po pošti ali pa nam ga dostavite osebno. Šele tako bo vaš glas štel. Predhodno naročanje na upravnih enotah za namen overitve tega podpisa ni potrebno.

2. Z elektronskim podpisom: vsak z digitalnim certifikatom ali SMS pass lahko svoj podpis odda tudi prek spletnega portala e-Uprave. Podrobna navodila in direktna spletna povezava so dostopni na spletni strani: www.zapitnovodo.si.

USODA VODE JE V NAŠIH ROKAH!

Še vedno so dobrodošli tudi prostovoljci in prostovoljke za pomoč pri zbiranju podpisov na terenu po vsej Sloveniji. Za začetek se lahko pofočkaš tukaj: Pridruži se referendumu za pitno vodo in postani prostovoljec.