Z Umanotero vabimo na usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov, ki bodo prispevali k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov oziroma k blaženju podnebnih sprememb v lokalnih okoljih.

Praktično naravnano usposabljanje se bo pričelo 19. junija 2024 z uvodno delavnico v dopoldanskih urah na spletni aplikaciji Zoom in zaključilo v septembru 2024 v Okoljskem centru na Trubarjevi 50 v Ljubljani. V vmesnem času boste razvijali načrt konkretnega skupnostnega projekta.

Prijavite se lahko tako predstavniki občin, zadrug in nevladnih organizacij kot tudi zainteresirani posamezniki, ki bi radi v lokalnem okolju izvedli okolju prijazen skupnostni projekt. Kot posebno dragocenost usposabljanja izpostavljamo mentorsko podporo s strani strokovnjakov-praktikov, ki so že izvedli skupnostne projekte, ter sodelavk in sodelavcev Focusa in Umanotere, ki bodo udeleženkam in udeležencem usposabljanja na voljo pri načrtovanju njihovih skupnostnih projektov.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Vabilo na usposabljanje z dodatnimi informacijami je na voljo tukaj.

Prijave so obvezne, sprejemamo jih do zapolnitve (največ 12) mest – prijavnica je tukaj.

O prvi in drugi izvedbi usposabljanja za koordinatorje skupnostih projektov v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE si lahko preberete tukaj, skupnostne projekte iz Slovenije in tujine pa tedensko izpostavljamo tudi na Facebook profilu Dovolj za vse: trajnostno upravljanje z viri skupnosti – vabljeni k sledenju!

Usposabljanje organizirata Umanotera in Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je skupni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in partnerjev projekta.