Če si želite predstaviti in deliti svoje zamisli, izkušnje ali umetniška izražanja z mednarodnim gibanjem za odrast, je sedaj pravi čas. Objavljamo razpis za Teden odrasti, teden dogodkov, ki bo potekal med 30. avgustom in 3. septembrom 2016 v Budimpešti. Svoje dogodke ali dejavnosti lahko predlagate do 1. maja 2016. Prosimo, vnesite svoj dogodek ali dejavnost tukaj.
Budimpešta bo med 30. avgustom in 3. septembrom 2016 gostila 5. mednarodno konferenco o Odrasti (Degrowth) na univerzi Corvinus. Hkrati bo Budimpešta gostila tudi prvi ‘Teden odrasti’, kjer bodo nastopili številni strokovnjaki, raziskovalci, nevladne organizacije, aktivisti in oblikovalci politik. Budimpešta bo tako postala zibelka nove pobude, ki bo ustvarila nov prostor za praktične aktivnosti in delavnice, omogočila sodelovanje z lokalnimi pobudami in participativne razprave širokega kroga zainteresiranih strani ter kulturni, umetniški in ustvarjalni program v javnih prostorih po vsem mestu.

 

Odrast je gibanje, ki nas opominja, da je neskončna rast na končnem planetu ni niti trajnostna niti zaželena. Odrast razblinja mit, da je rast osrednja in edina rešitev za našo družbo. Gibanje poskuša razumeti prepletanje kriz s katerimi se dandanes srečujemo in zagovarja, da so te med seboj povezane. Gibanje za odrast poskuša zgraditi mirne in demokratične poti k večji socialni in okoljski pravičnosti, blaginji, smiselnemu življenju, emancipaciji in avtonomiji. Več tukaj.

 

POMEMBNO:
* Organizatorji imajo pravico, da zavrnejo predlagan dogodek, če ni v skladu z načeli konference.
* Izbirni postopek: Komisija, ki jo sestavljajo člani iz različnih področji, bo pregledala vse prejete predloge in izbrala najboljše po kriterijih (tematska ustreznost, jasnost, izvirnost in ustvarjalnost, privlačnost , kakovost).
* Proračun: Organizatorji ne prevzemajo odgovornosti za financiranje predlaganih dejavnosti, pomagajo pa lahko uskladiti, najti primerne lokacije in komunicirati dejavnosti.
Teden za odrast je organiziran po temeljnih načelih samoorganiziranja / financiranja in tako vabimo vsakega prijavitelja, da označi predlagano višino donacije za dogodek.

 

Če imate kakršnakoli vprašanja, najprej preverite Q&A zavihek. Če na vaše vprašanje nismo odgovorili, vas vabimo, da nam ga pošljete vprašanje na: [email protected].

Pridružite se nam v Budimpešti na Tednu odrasti!

[email protected]