Prizadevanja za okrepitev trajnostnega prometa v Postojni bodo dosegla nov mejnik. Občina Postojna se zavzema za tak promet, da se bodo občani in občanke lahko učinkovito gibali po občini, pri tem pa ohranjali visoko kakovost naravnega in bivalnega okolja. Zato so storitve kot so osebno mobilnostno svetovanje, popravilo koles in izposoja koles POSbikes, brezplačni mestni prevoz Furman, delavnice o trajnostni mobilnosti za učence in dijake in izposoja e-vozila združili pod eno streho.

V procesu, ki ga je v sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE podprla okoljska organizacija Focus, so vzpostavili Center trajnostne mobilnosti (CTM Postojna), ki bo nudil podporno okolje za razvoj, koordinacijo in promocijo kolesarjenja, hoje, uporabe javnega potniškega prevoza in drugih okolju prijaznih načinov premikanja.

Otvoritev CTM Postojna bo 5. aprila 2023 ob 10. uri na Tržaški cesti 59a v Postojni (prej TIC Postojna).

Predstavljene bodo storitve, ki se bodo odvijale v CTM Postojna, “regionalne točke znanja” na področju trajnostne mobilnost: upravljanje sistema izposoje koles POSbike – vzdrževanje, servis, informacije o sistemu izposoje; upravljanje s polnilnicami za električna vozila, sistemi za avtodome in kolesa ter pokrito kolesarnico; ozaveščanje in izobraževanje o trajnostni mobilnosti, svetovanje glede vsakodnevnega potovanja (osebni mobilnostni načrti, vozni redi, stanje v prometu).

Pred slavnostnim prerezom traku bodo prisotne nagovorili župan Igor Marentič, strokovna sodelavka na občini Maja Piškur ter Marjeta Benčina iz okoljevarstvene organizacije Focus, ki je nudila podporo projektu. Program bo povezoval igralec in voditelj Anže Zevnik, ki bo otvoritvi dodal zabavno in sproščeno noto.

Več: https://dovoljzavse.si/otvoritev-centra-trajnostne-mobilnosti-v-postojni/

 

 

 

Društvo Focus z Občino Postojna sodeluje v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.