Focus društvo za sonaraven razvoj in Ministrstvo za promet smo v okviru projekta ‘Javni potniški promet je kul!’ razpisali dva nagradna natecaja. S prvim smo želeli dijake spodbuditi, da razmišljajo, kako lahko v domacem kraju prispevajo k izboljšanju storitev javnega potniškega prometa. Z drugim , ki smo ga poimenovali ”Posneti in zadeti”, pa smo želeli ugotoviti, s kakšnimi problemi se mladi soočajo ob vsakodnevni uporabi javnega prevoza.

Prejeli smo kar nekaj izvrstnih izdelkov. Kdo pa bodo dobitniki nagrad, je odvisno od števila glasov, ki jih bodo posamezne skupine prejele.
Zato oddaj svoj glas najboljšim tudi ti!

1. Natečaj: ‘JAVNI PREVOZ JE KUL!’ 

Namen: spodbuditi mlade, da prevzamejo aktivnejšo vlogo v prizadevanju za dvig kakovosti JPP, in opozorijo na dejstvo, kako pomemben je JPP, prilagojen potrebam življenja mladih.
Nagrada: izlet s sredstvom javnega prevoza (vlak ali avtobus) za cel razred na izbrano destinacijo v Sloveniji.

2. natečaj: ‘POSNETI IN ZADETI ‘

Namen: Preko natečaja smo zbirali kratke filme, s katerimi so dijaki prikazali, s kakšnimi problemi se srečujejo pri uporabi javnega potniškega prometa in predstavili problematiko na svoj način.
Nagrada: mesečna vozovnica za javni potniški promet ali povratna vozovnica za izlet s sredstvom javnega prevoza na izbrano destinacijo v Sloveniji.

VEČ>>>