ACHIEVE je evropski projekt za praktične in strukturne rešitve, ki ljudem v EU pomagajo zmanjšati tveganje za energetsko revščino. Problematika energetske revščine postaja vse bolj pereča tudi pri nas, zato v sklopu projekta energetski svetovalci izvajajo brezplačne obiske pri gospodinjstvih, ki se prijavijo nanje. Na podlagi analize stroškov in porabe gospodinjstvu svetovalci podajo nasvete in brezplačni paket naprav za varčevanje z energijo in vodo.

 Trenutno se projekt izvaja v Mestni občini Ljubljana, nanj pa se lahko prijavijo gospodinjstva, ki prejemajo socialno pomoč ali pa njihov dohodek ne presega 300 EUR neto mesečno na člana gospodinjstva. Prijave sprejemamo po telefonu (040 83 83 16), pošti (Društvo Focus, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana) ali elektronski pošti ([email protected]). Vsi nasveti in posegi energetskih svetovalcev ter naprave za varčevanje so brezplačni. Več o prijavah tukaj.

Varčevanje z energijo je v začetku kurilne sezone še posebej aktualno, zato smo za tiste, ki ne izpolnjujejo pogojev za prijavo k projektu Achieve, v pripravili enostavne nasvete, s katerimi lahko zmanjšajo svoje račune za energijo in vodo.