Le 90 podjetij proizvede veliko večino emisij toplogrednih plinov, ki grozijo prihodnosti celotnega planeta. Med devetdesetimi podjetji jih je 50 v lasti investitorjev, in so v glavnem naftna podjetja kot npr. Chevron, Exxon, BP in Royal Dutch Shell, ter proizvajalci premoga kot npr. British Coal Corp, Peabody Energy in BHP Billiton. 31 podjetij je v državni lasti, vključno s saudsko-arabskim Saudi Aramco, ruskim Gazpromom in norveškim Statoilom, medtem ko je zadnjih 9 vladnih industrij, ki v glavnem proizvajajo premog na območju Kitajske, bivše Sovjetske zveze, Severne Koreje in Poljske.

Ne le, da teh 90 podjetij povzroča disproporcionalni delež škode planetu, hkrati tudi ustvarjene ogromne profite namenjajo za dušenje napredka pri reševanju podnebne krize. Zgolj v ZDA so ExxonMobil, Chevron Corp in BP za vplivanje na odločevalce prispevali 12 milijard dolarjev (ExxonMobil 6,8 mrd, Chevron Corp 3,9 mrd in BP 1,7 mrd). Zgolj ta tri podjetja v ozračje dnevno izpustijo ogromne količine ogljikovega dioksida.

Medtem, ko planetu delajo veliko škodo, teh 90 podjetij za takšno početje dejansko prejema okoli 2 bilijona dolarjev vladnih subvencij. Le 7 od v poročilu omenjenih podjetij se ne ukvarja z umazano fosilno industrijo, za katere Mednarodni denarni sklad ocenjuje, da prejema okoli 1,9 bilijonov dolarjev svetovnih subvencij.