Ključne naloge, ki jih bo morala oseba odgovorna za stike z javnostmi opravljati, so: oblikovanje komunikacijske strategije, načrtovanje komunikacije (strateško in organizacijsko), priprava in objava sporočil za javnost, pomoč pri pripravi publikacij ali stališč, podpora pri oblikovanju komunikacije projektov, kampanji ali enkratnih dogodkov, delo z mediji, clipping, vodenje baz kontaktov, komunikacija z različnimi javnostmi, vzdrževanje spletnih strani, predstavljanje društva in sodelovanje z vodji programov društva Focus.

Oseba mora dobro poznati področja dela društva Focus (podnebne spremembe, energija, mobilnost, globalna odgovornost in potrošnja). Kandidati z izkušnjami na področju novinarskega dela bodo imeli prednost. Ker gre za zelo raznolike naloge, iščemo osebo, ki ima izjemne organizacijske in komunikacijske sposobnosti, je samoiniciativna, prilagodljiva in odprta za komuniciranje, nova znanja in spoznavanje ljudi. Oseba mora imeti odlično znanje slovenskega in angleškega jezika in obvlada delo z računalnikom.  Ker je delo večinoma timsko, se mora oseba odlično znajti v timskem delu in komuniciranju z različnimi deležniki. Razen opisanih značilnosti in sposobnosti je zaželeno še, da ima oseba praktične izkušnje na področju stikov z javnostmi, velik interes za varstvo okolja in dobro razumevanje delovanja nevladnih organizacij.

Nudimo honorarno (pogodbeno) delo in sicer za plačilo, ki je primerno za slovenski nevladni sektor. Delo je za polni delovni čas, ki pa je fleksibilen. Razen tega nudimo izzivov polno delovno okolje, zanesljiv, strokoven in zabaven tim, skoraj vsak dan nove izkušnje in spoznavanje vse bolj aktualnih okoljskih vsebin. Zaželeno je, da oseba lahko začne delati najkasneje do 16. maja 2011.

Vaše motivacijsko pismo in življenjepis pričakujemo najkasneje do 20. aprila 2011 in sicer v enem dokumentu (Word) na največ treh straneh. V motivacijskem pismu in življenjepisu mora biti jasno opredeljeno ustrezanje kriterijem, razvidne pa morajo biti tudi izkušnje. Prosimo vas, da navedete tudi kontakte oseb, ki vam lahko dajo priporočila (največ tri osebe). Zahtevani dokument posredujte na naslov [email protected]. Na omenjeni naslov sprejemamo tudi morebitna vprašanja.

Razgovori z izbranimi kandidati bodo potekali predvidoma med 9. in 13. majem 2011. O rezultatih razpisa bomo vse kandidate obvestili najkasneje do 15. maja 2011.