Focus društvo za sonaraven razvoj razpisuje delovno osebe za stike z javnostmi. Ključne naloge, ki jih bo morala ta oseba opravljati so: oblikovanje komunikacijske strategije, načrtovanje komunikacije, priprava in objava sporočil za javnost, delo z mediji, clipping, vodenje baz kontaktov, komunikacija z različnimi javnostmi, vzdrževanje spletnih strani, predstavljanje društva in sodelovanje z vodji programov Focusa.

Ker gre za zelo raznolike naloge, iščemo osebo, ki ima izjemne organizacijske in komunikacijske sposobnosti, dobro pozna področja dela Focusa (podnebne spremembe, energija, mobilnost, podnebje in razvoj), je samoiniciativna, prilagodljiva in odprta za komuniciranje, nova znanja in spoznavanje ljudi, ima odlično znanje angleškega jezika in obvlada delo z računalnikom ter se odlično znajde v timskem delu in komuniciranju z različnimi deležniki. Razen opisanih značilnosti in sposobnosti je zaželeno še, da ima oseba praktične izkušnje na področju stikov z javnostmi, velik interes za varstvo okolja in dobro razumevanje delovanja nevladnih organizacij.

Nudimo honorarno (pogodbeno) delo in sicer za plačilo, ki je primerno za slovenski nevladni sektor. Delo je za polovičen delovni čas, ki pa je fleksibilen. Razen tega nudimo izzivov polno delovno okolje, zanesljiv, strokoven in zabaven tim, skoraj vsak dan nove izkušnje in spoznavanje vse bolj aktualnih okoljskih vsebin. Zaželeno je, da oseba lahko začne delati najkasneje do 15. februarja 2009.

Vaše motivacijsko pismo in življenjepis pričakujemo najkasneje do 28. 1. 2009 in sicer v enem dokumentu (Word) na največ treh straneh. V motivacijskem pismu in življenjepisu mora biti jasno opredeljeno ustrezanje kriterijem, razvidne pa morajo biti tudi izkušnje. Prosimo vas, da navedete tudi kontakte oseb, ki vam lahko dajo priporočila (največ tri osebe). Zahtevani dokument posredujte na naslov [email protected]. Na omenjeni naslov sprejemamo tudi morebitna vprašanja.

Razgovori z izbranimi kandidati bodo potekali predvidoma med 3. in 5. februarjem. O rezultatih razpisa bomo vse kandidate obvestili najkasneje do 10. februarja.