Vljudno vabljeni k udeležbi na usposabljanju za izvajanje spremljane poti v šolo v obliki Pešbusa in Bicivlaka, ki ga izvajamo v sklopu programa Aktivno v šolo. Program Aktivno v šolo je nadaljevanje aktivnosti IPoP – Inštituta za politike prostora za spodbujanje hoje kot oblike trajnostne mobilnosti ter aktivne poti v šolo. Pri izvajanju sodelujeta tudi Focus, društvo za sonaraven razvoj, ter CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Na usposabljanju želimo vzpodbuditi udeležence k izvajanju spremljane poti v šolo in jih hkrati opremiti z vsemi potrebnimi informacijami za uspešno izvedbo. Na usposabljanju bodo s praktičnimi informacijami prisotni tudi predstavniki šol, ki imajo za sabo že več uspešnih izvedb Pešbusa in Bicivlaka.

Usposabljanju v Ljubljani tokrat dodajamo še dve lokaciji in sicer v Kopru in Mariboru, na vsako izmed usposabljanj pa se je potrebno prijaviti preko spletne prijavnice.

Izobraževanja se bodo odvijala:

– 6. 3. 2018 v Mariboru, Vetrinjski dvor (10:00 – 14:00)
– 7. 3. 2018 v Ljubljani, Knjižnica Prežihov Voranc Ljubljana-Vič (10:00 – 14:00)
– 13. 3. 2018 v Kopru, Središče Rotunda (9:00 – 13:00)

Na usposabljanje še posebej vabimo občine, ki so Pešbus prijavile kot aktivnost na razpis za občine za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskem tednu mobilnosti v letu 2018, katerega rezultati bodo znani v teh dneh.

Aktivni prihodi v šolo so pomembni, saj zadostijo minimalni potrebi otrok po gibanju, povečujejo njihov samostojnost in koncentracijo pri pouku hkrati pa dajo otrokom možnost druženja z vrstniki, kar v današnjem času ni zanemarljivo. Zato je naša želja, da ima v letu 2018 čim več osnovnošolskih otrok možnost prihoda v šolo s Pešbusom ali Bicivlakom.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected].