Trajnost po tvojem receptu je kampanja, ki poteka med 4. 9. in 27. 11. 2021. V tem času se odvijajo različne aktivnosti za mlade na temo etične potrošnje in hrane. Kampanjo je zasnovala skupina študentk s FDV v sodelovanju s Focusom.

S sloganom “Trajnost po tvojem receptu” želimo mladim sporočiti, da ne obstaja le ena pot do trajnostnega življenja. Vsak se lahko prehranjuje etično na način, ki je prilagojen individualnem udobju in obenem v okviru finančnih zmožnosti ter potrošniških navad.  Spodbuditi želimo kreativno, alternativno in personalizirano spreminjanje navad v smeri etičnega prehranjevanja in s tem povezati vrednote s praktičnimi aktivnostmi v vsakdanjem življenju. 

Mlade bomo seznanili z različnimi ponudniki lokalnih in ekoloških izdelkov, etičnimi alternativami in jih spodbujali k bolj odgovornemu ravnanju do okolja, ob spoštovanju človekovega dostojanstva vseh v dobavni verigi s hrano

Recept trajnosti bomo našle predvsem za tiste, ki so z njo že seznanjeni, vendar zaradi želje po udobju in cenovnih ovir težko najdejo nove načine za izboljšanje ustaljenih navad.

Trajnost po tvojem receptu: Trajnost po receptu Bruna Šulmana - zelenjavna kremna juha

Kreativni izziv oziroma natečaj bo mlade spodbudil, da pokažejo, s kakšnimi praksami in koraki na edinstven način pristopajo k etičnemu in trajnostnemu prehranjevanju. Za najbolj kreativni izdelek pa bo zmagovalec/zmagovalka prejel/a novo kolo Pony znamke Rog.

[av_button label=’PRIJAVE TUKAJ’ link=’manually,https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3EnMrJVVgpbRnHX9ryg8qN5IQGgb_Zgk_yr4ihCn0t_pqGw/viewform’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’custom’ custom_bg=’#d619c0′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-20p9js’ admin_preview_bg=”]

Potek kampanje lahko spremljate na Instagram in Facebook profilih @futrjzajutr, kjer bodo predstavljene še preostale aktivnosti.

Kampanja poteka pod okriljem evropskega projekta #Our Food. Our future, katerega glavni namen je povečati zavezanost mladih v Evropski uniji vrednotam človekovih pravic in solidarnosti, kako se spoprijeti s svetovnimi migracijami, podnebnimi spremembami in trajnostnim prehranskim sistemom. 

Splošni pogoji natečaja Trajnost po tvojem receptu