Domine so začele padati točno ob 19.30 pri Žitnem mostu, svojo pot pa so nadaljevale skozi Trubarjevo cesto, skozi dijaški dom Tabor in park Tivoli proti Etnografskemu muzeju, kjer se je veriga domin zaključila. Festival se je tudi uradno začel, ko je padla še zadnja domina v verigi.

Večkrat nagrajeni projekt Dominoes pripravlja Station House Opera, ki velja za eno najbolj znanih angleških gledaliških sodobnih skupin. Gre za veličastno gibajočo se skulpturo, katere ideja je preprosta – kolona podirajočih se domin. Domine v tem primeru veliki zidaki in jih je ogromno, zato je pri postavitvi umetnikom zelo dobrodošla pomoč prostovoljcev, ki verigo pomagajo postavljati. Del verige je tako bil tudi delo Focusovcev.

Ideja dogodka je tudi, da povezuje mesto oziroma ljudi v njem. Domine namreč križajo ceste, postavljene so skozi park, izginejo in se znova pojavijo, morda zavijejo v stanovanje, prečkajo reko in spremenijo zakone težnosti. Padanje domin je tako danes vsem generacijam gledalcev ali zgolj slučajno mimoidočih nudilo posebno doživetje.