Po uspešno izvedenem prvem usposabljanju za koordinatorje skupnostnih projektov, vas v Focusu in Umanoteri ponovno vabimo na usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov, ki bodo prispevali k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov oziroma k blaženju podnebnih sprememb v lokalnih okoljih.

Praktično naravnano spomladansko usposabljanje se bo pričelo 30. marca 2021 z uvodno delavnico v dopoldanskih urah na spletni aplikaciji Zoom. Zaključna delavnica pa bo predvidoma potekala v prvi polovici junija 2021.

Prijavite se lahko tako predstavniki občin, zadrug in nevladnih organizacij kot tudi zainteresirani posamezniki, ki bi radi v lokalnem okolju izvedli okolju prijazen skupnostni projekt. Kot posebno dragocenost usposabljanja izpostavljamo mentorsko podporo s strani strokovnjakov-praktikov, ki so že izvedli skupnostne projekte, in sodelavcev Umanotere in Focusa, ki bodo udeležencem na voljo pri načrtovanju skupnostnih projektov.

Skupaj z mentorji boste po teoretičnem uvodu razvijali načrt KONKRETNEGA skupnostnega projekta. Mentoriranje bo potekalo okvirno 2 meseca v obliki rednih srečanj z mentorjem in vaših vmesnih priprav.

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Vabilo na usposabljanje s podrobnejšimi informacijami je na voljo TUKAJ.

Prijave so obvezne. Sprejemamo jih do zapolnitve (največ 12) mest – PRIJAVNICA

 

Usposabljanje organizirata Umanotera in Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.