Kje: Razvojni center Novo mesto (Podbreznik 15, Novo mesto)

Kdaj: 29. 3. 2022 od 10.00 do 12.00

Ker se politike prehoda v podnebno nevtralno družbo v praksi najbolj vidno realizirajo na lokalni ravni, so občine in lokalne skupnosti ključni akter pri ukrepanju. Za učinkovito in pravočasno implementacijo podnebnih in energetskih ukrepov je izrednega pomena dolgoročno načrtovanje. To občinam omogoča, da prepoznajo ključne probleme, najpomembnejše ukrepe in najustrežnejše poti do zelenega prehoda. Takšno načrtovanje ima poleg pozitivnih učinkov z vidika blaženja in prilagajanja na podnebne spremembe tudi številne pozitivne učinke, kot so npr. vplivi na posameznikovo in javno zdravje, skupnosti prijaznejši urbani prostori ter splošen pozitivni vpliv na kakovost bivanja občank in občanov.

Focus v sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto organizira dogodek na katerem bomo osvetlili pomen dolgoročnega podnebno-energetskega načrtovanja in upravljanja. Na podlagi konkretnih primerov na lokalni ravni bomo predstavili kako se dolgoročnega načrtovanja lotiti, kako zagotoviti ustrezna znanja in finance ter posamezne korake priprave načrta. V drugem delu dogodka sledi predstavitev dobrih praks podnebno-energetskih ukrepov na lokalni ravni.

PROGRAM DOGODKA

 

Prijava na dogodek je možna do petka, 25. 3. 2022 na povezavi TUKAJ.

Kontakt za dodatne informacije: [email protected], 01 515 40 80


     

Dogodek bo izveden v okviru projekta LIFE UNIFY “Bringing the EU together on climate action” (LIFE18 GIC/BE/001190 LIFE UNIFY) in je financiran iz Evropskega programa LIFE.