Med 31. oktobrom in 12. novembrom bo v Glasgowu potekala konferenca pogodbenic Okvirne konvencije Združenih narodov o podnebnih spremembah – COP 26.

V okviru dveh spletnih seminarjev bomo pred letošnjim zasedanjem pogodbenic konvencije Združenih narodov o podnebnih spremembah (COP 26) s pomočjo tujih in domačih predavateljic in predavateljev predstavili aktualno mednarodno podnebno politiko, vlogo podnebnega financiranja in finančnih podnebnih mehanizmov, o katerih bo govora na konferenci ter različno obravnavo spolov v okviru preteklih konferenc pogodbenic Konvencije. Med predavateljice in predavatelje pa bomo povabili tudi predstavnice in predstavnike mladih, ki bodo predstavili svoj pogled tako na vlogo mladih pri kreiranju podnebnih politik kot na financiranje pravičnega prehoda v trajnostno družbo.

Če si želite izvedeti, kakšna so izhodišča in pričakovanja za COP26, se nam pridružite:

v ponedeljek, 25. oktobra 2021, med 14.00 in 15.30
>>> KAM NAS VODI GLOBALNA PODNEBNA POLITIKA?
v torek, 26. oktobra 2021, med 14.00 in 15.30
>>> PODNEBNO FINANCIRANJE

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Podrobnejši program najdete TUKAJ.

Prosimo za prijavo TUKAJ.

 

Dogodek organiziramo Focus, PIC in Umanotera v okviru projekta ClimACT – Climate action by European citizens delivers for development (CSO-LA/2020/415-561), ki ga financira Evropska unija. Vsebina dogodka je v domeni organizatorjev in v nobenem primeru ne predstavlja mnenja Evropske unije.