Odštevamo dneve do 5. nacionalne konference o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti!

Številne napredne lokalne skupnosti že zasledujejo ambiciozne cilje zmanjševanja svojih izpustov in tako prevzemajo vodilno vlogo pri spoprijemanju s podnebno krizo. Vas zanima, kako jim uspeva? Prisluhnite strokovnjakom, ki bodo predstavili, kako učinkovito spremljati izpuste toplogrednih plinov in načrtovati ukrepe za njihovo zmanjšanje na ravni občin.

Na poldnevni konferenci boste izvedeli več o finskem sistemu, ki je privedel do številnih inovativnih podnebnih projektov v praksi. Ker imamo kar nekaj dobrih praks tudi v Sloveniji, pa bodo predstavljeni tudi navdihujoči slovenski primeri projektov zniževanja izpustov na področju energetike in mobilnosti. Več o programu najdete v vabilu

Konferenca bo potekala 19. novembra 2020 od 9.00 do 12.30 v spletni obliki prek aplikacije Zoom. Omogočeno bo sodelovanje udeležencev, tako da bo dogodek kolikor je mogoče interaktiven.

Prijavite se TUKAJ.

Predavanja domačih in tujih strokovnjakov z veliko praktičnimi izkušnjami ter priložnosti za izmenjavo mnenj z ostalimi udeleženci konference bodo okrepila vaše znanje na področju spremljanja izpustov v lokalni skupnosti in olajšala prehod v podnebno nevtralno družbo.

Udeležba na konferenci je zaradi obilice informacij in praktičnih znanj še posebej priporočena pripravljavcem energetsko-podnebnih načrtov, načrtovalcem ukrepov blaženja podnebnih sprememb ter zaposlenim na občinah s področij investicij, energetike, okolja in razvojnih vprašanj.

 

Vljudno vas vabimo,

ekipi Focusa in Umanotere

 

Konferenco organizirata Umanotera in društvo Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.