V projekt Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah, v katerem je Focus sodeloval kot eden izmed partnerjev,  je bilo med 2018 in 2021 vključenih več kot 100.000 otrok in skoraj 6.000 vzgojiteljev in učiteljev iz cele Slovenije. 

Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah

Namen aktivnosti v projektu je bil spodbuditi otroke, kot tudi njihove starše, učitelje in vzgojitelje, da se v šolo ali vrtec in iz njiju ter na popoldanske aktivnosti odpravijo na način trajnostne mobilnosti. Predvsem sta potovalne navade spreminjala Beli zajček (v vrtcih) in Kokoška Rozi (v osnovnih šolah) – več.

Na zaključni konferenci, ki bo potekala na Dan brez avtomobila, v sredo, 22. septembra 2021, na platformi Zoom med 9.30 in 13.30 uro, bodo člani projektnega konzorcija ter predstavniki sodelujočih vrtcev in osnovnih šol delili svoje izkušnje. Obenem bo to priložnost za izmenjavo dobrih praks in utrditev pridobljenega znanja, prav tako pa bomo tudi analizirali pobude za izboljšave ob šolskih in vrtčevskih poteh in oblikovali predloge prenove učnih načrtov z vidika trajnostnega prometa. Dogodek bo povezoval Jože Robežnik, soavtor zgornjega videa. Program najdete tukaj.

Vabljeni strokovni sodelavci na področju izobraževanja, urejevalci prometa in infrastrukture na
občinah, strokovnjaki s področja vzgoje v prometu, strokovnjaki s področja prometa in ostali, ki vas
zanima trajnostna mobilnost!

Prijave na brezplačni zaključni dogodek sprejemamo do vključno 15. septembra na spletni povezavi:
https://forms.gle/eHNuYbA2eNvTFY8P7. Število mest je omejeno.