Z namenom podpreti izvedbo projektov trajnostnega upravljanja z viri skupnosti, ki bodo prispevali k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov oziroma blaženju podnebnih sprememb v lokalnih okoljih, pripravljamo usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov.

Brezplačno usposabljanje bo praktično naravnano in namenjeno pripravi načrtov KONKRETNIH skupnostnih projektov udeležencev usposabljanja. Pričnemo 9. decembra, uvodno usposabljenje bo potekalo na spletu. Več informacij najdete tukaj.

Kot posebno dragocenost usposabljanja izpostavljamo mentorsko podporo:

  • strokovnjakov, ki so že izvedli skupnostne projekte na različnih področjih (skupnostni energetski projekti, urejanje in raba prostora, mobilnost, oskrba s hrano, trajnostna potrošnja in krožno gospodarstvo, participativni proračun itd.)
  • strokovnjakov na presečnih področjih: pravna vprašanja, vključujoči procesi in financiranje, ki bodo poleg sodelavcev Umanotere in Focusa udeležencem na voljo pri pripravi njihovih načrtov skupnostnih projektov.
[av_button label=’PRIJAVA’ link=’manually,https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-CmMlsvbkizMd8VDUMwxQMbi5V6yLiMWPT3l1qKLZO7zIJA/viewform’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ label_display=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-21q38v’ admin_preview_bg=”]

Usposabili bomo 12 koordinatorjev. Udeležba je brezplačna, prijave pa so obvezne. Sprejemali jih bodo do zapolnitve mest oziroma do začetka uvodnega usposabljanja.

Udeležba je zaradi praktične naravnanosti še posebej priporočena zaposlenim na občinah s področij energetike, prostora, okolja, družbenih dejavnosti, prometa in razvojnih vprašanj; zainteresiranim nevladnim organizacijam in civilnim iniciativam; zaposlenim v zadrugah in podjetjih, aktivnih v lokalnih skupnostih; ter posameznikom, ki pripravljajo skupnostne projekte trajnostnega upravljanja z viri v lokalnih okoljih, ki bodo prispevali k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov.

Vljudno vabljeni!

 

Usposabljenje organizirata Umanotera in društvo Focus v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.