Dvanajst udeležencev in udeleženk je uspešno zaključilo Umanoterino in Focusovo prvo izvedbo usposabljanja za koordinatorje skupnostnih projektov, ki bodo naslovili podnebne spremembe. Podelili smo jim certifikate, zdaj pa s ponosom in veseljem pričakujemo realizacijo projektov, na katerih so poglobljeno delali z mentorji skoraj tri mesece.

Usposabljanje za koordinatorje skupnostnih projektov v okviru projekta Care4Climate se je pričelo decembra z uvodno delavnico, nato pa je sledilo približno 12-tedensko delo ena na ena (ali ena na dva), pri katerem so se mentorji maksimalno prilagodili potrebam vsakega projekta.

Tako kot so si bili med seboj različni udeleženci, je različnih tudi 8 skupnostnih projektov, ki si jih želijo izvesti po celi Sloveniji, od Kopra prek Notranjske do Prlekije, od Ljubljane do Krškega. Največ je bilo zanimanja za skupnostne energetske projekte, predvsem skupnostne sončne elektrarne, izstopala je ideja o razvoju skupnostnega prostora, pestro paleto projektov pa so dopolnili še z idejami za skupnostne projekte na področju zelenega turizma in krožnega gospodarstva. 

Več o projektih in vtisih udeležencev in udeleženk si lahko preberete na spletni strani Dovolj za vse, pri koncu pa so tudi že prijave na drugo izvedbo usposabljanja – Bi radi koordinirali skupnostni projekt?.