Se sprašujete, koliko aktivnosti v Focusu izpeljemo v enem letu ali kako sploh izgleda naše delo?

Tokratnemu letnemu poročilu smo namenili posebno pozornost. Želeli smo si, da ne bi bilo suhoparno, ampak zanimivo branje, ki bo slikovito predstavilo dejavnosti Focusa. Izpostavili smo najbolj zanimive podrobnosti, s katerimi smo želeli prikazati celotno sliko.

Klikni za celotno letno poročilo:

LETNO POROČILO 2021

 

Focusovo leto 2021 so zaznamovali dušikov dioksid, NEK2, ZVO-1 in 2, referendum za vodo, deforestacija, paket Fit for 55, izhod iz premoga, dolžna skrbnost… Seznam tem, ki smo jih aktivno spremljali ter pokrili tako strokovno kot komunikacijsko, je res dolg. Aktivni smo bili tako na ravni politik kot na ravni ozaveščanja javnosti za spremembo navad v korist zeleno-modremu planetu.

Tako kot eksterno je bilo minulo leto rekordno tudi interno. Focus je imel v 2021 rekordno število članov, s katerimi smo zbrani znesek od članarine – prve v zgodovini Focusa – namenili kot donacijo štajerskemu društvu Humanitarček za pomoč pri reševanju energetske revščine starejših. Poleg tega smo dosegli tudi rekordno število zaposlenih. Do konca leta smo v ekipo sprejeli dva nova člana in napolnili pisarno do zadnjega kotička.

Posebno dimenzijo je letnemu poročilu dodalo oblikovanje Luke Pajntarja iz Kaloopa. Če se lahko malo pošalimo: zdaj imamo najlepše letno poročilo med nevladniki v soseščini. Njegov oblikovalski trud si lahko ogledate tule.