Prispevek pripravila: Alisa Kiker*

Prijava na jesensko mednarodno konferenco na Dunaju. 

Ponosno sporočamo, da smo 9. junija 2023 v prostorih Okoljskega centra v Ljubljani izvedli peto nacionalno konferenco evropskega projekta Moja revolucija. Na konferenci se je zbrala mladina iz celotne Slovenije, kjer smo zapisovali svoje zahteve in jih kasneje predstavili italijanski ekipi preko spletnega video sestanka.

Razprave so se razvijale na različnih temah, med katerimi so bile: mobilnost in integracija, človekove pravice in socialna varnost, podnebne spremembe in okoljska varnost, ekonomija in trženje, zunanja politika Evropske unije, kultura in kulturna dediščina, digitalizacija, družbena omrežja in varnost podatkov, energetika in promet, politični sistemi, javno zdravje ter izobraževanje.

2023 Moja revolucija 5.0 - sodelovanje

Mladi iz Slovenije so se srečali z mladimi iz Italije – tokrat (še) preko Zooma, naslednjič pa v živo. Foto: Alisa Kiker

Skupaj smo preživeli čudovit čas in izjemno koristne izmenjave mnenj ter idej. Mladi udeleženci so odnesli s seboj enkratno izkušnjo, ki jim bo v prihodnosti pomagala pri aktivnem soustvarjanju družbe. Skupaj smo dokazali, da je naša generacija pripravljena sprejeti izzive, ki jih prinaša prihodnost, ter se aktivno vključiti v oblikovanje boljše prihodnosti za vse.

Z veseljem napovedujemo tudi našo udeležbo na mednarodni konferenci na Dunaju, kjer bomo skupaj z Italijani, Poljaki in Avstrijci razvijali evropski mladinski manifest. Ta pomemben dokument bo predstavljal naše skupne cilje in vizijo za prihodnost Evrope ter mladih v njej. Združeni v mednarodnem sodelovanju bomo prispevali k oblikovanju boljše in trajnostne prihodnosti za vse nas.

2023 Moja revolucija 5.0 - sodelovanje

Mladi so organizirali nacionalno konferenco: Moja revolucija – sodelovanje. Foto: Alisa Kiker

Za vse, ki se nam želite pridružiti na mednarodni konferenci, so prijave možne tukaj: https://forms.gle/ijG5tfyavAeYeJs47.

Veselimo se naslednjih podvigov, do naslednjič!

Ekipa Moja revolucija 5.0

*Alisa Kiker je sovodja projekta Moja revolucija 5.0 – sodelovanje. Z Viliano Rangelovo Vaklinovo vodita projekt ob pomoči prostovoljke Tine Fornazarič. Ekipi mladih gre zasluga, da je projekt tako uspešno izveden in poteka od mladih za mlade.

Aktivnost poteka v okviru projekta Moja revolucija 5.0 – sodelovanje, ki ga sofinancira evropska komisija – EACEA. Vsebine, izražene v projektu so v izključni odgovornosti Focusa, društva za sonaraven razvoj, in partnerjev.