Na Goriškem ponudba ne dohaja povpraševanja

Nova Gorica, 16. oktober 2015 – pred današnjim Svetovnim dnem hrane sta društvo Focus [1] in obrat Moja Štacuna organizirala okroglo mizo na temo lokalne oskrbe s hrano na Goriškem. Potencial za razvoj kmetijstva, še posebej ekološkega, je tu velik, saj večji naročniki težko pridejo do zadostnih količin lokalne hrane. Rešitev je v tesnejšem sodelovanju pridelovalcev, kakovosti in učinkoviti promociji.

2015-10-16T12:59:09+02:0016. 10. 2015|Pomembno|

Kršitve človekovih pravic in okoljska škoda pri proizvodnji pomarančnega soka

Študija v okviru projekta “Etični potrošnik v supermarketu – Supply Cha!nge” razkriva namerne kršitve vzdolž oskrbovalne verige pomarančnega soka

Berlin, Ljubljana, 9. oktober 2015 - V letu 2013 je povprečni evropski potrošnik popil 11 litrov pomarančnega soka, od katerega je bilo 80 % uvoženega iz Brazilije. Študija, ki so jo danes objavili društvo Focus, Christliche Initiative Romero (CIR, Nemčija) in GLOBAL 2000 (Avstrija), razgalja celotno dobavno verigo pomarančnega soka, od plantaž v Braziliji do evropskih supermarketov. Raziskava iz prve roke razkriva neprimerne delovne pogoje delavcev ter uničujoč vpliv proizvodnje pomarančnega soka na okolje.

2017-04-13T12:29:15+02:008. 10. 2015|Pomembno|

Kršitve človekovih pravic in okoljska škoda pri proizvodnji pomarančnega soka

OJ_pomarance.jpg
Vir: Christliche Initiative Romero e.V.

Berlin, Ljubljana, 9. oktober 2015 - V letu 2013 je povprečni evropski potrošnik popil 11 litrov pomarančnega soka, od katerega je bilo 80 % uvoženega iz Brazilije. Študija, ki so jo danes objavili društvo Focus, Christliche Initiative Romero (CIR, Nemčija) in GLOBAL 2000 (Avstrija), razgalja celotno dobavno verigo pomarančnega soka, od plantaž v Braziliji do evropskih supermarketov. Raziskava iz prve roke razkriva neprimerne delovne pogoje delavcev ter uničujoč vpliv proizvodnje pomarančnega soka na okolje.

2015-10-08T23:52:34+02:008. 10. 2015|Novice|

Čokoljana: delavnice Zgodba o čokoladi

V okviru največjega festivala čokolade v prestolnici - Čokoljane, vam pripravljamo delavnice, kjer boste izvedeli  veliko o izvoru čokolade. Pripeljite tudi najmlajše!

Začeli bomo pri izvoru sestavin, spoznali poreklo sladkega pregreha in skupaj prepotovali realno pot kakava od drevesa do naših brbončic.
cokoljana.jpg

Kdaj: 24.10. ob 11. in 17. uri v Pritličju, Mestni trg 2, Ljubljana
Izvajalci: Tine Čokl in Živa Lopatič iz Zadruge Buna
Udeležba je brezplačna, prijave so obvezne! 

2015-10-08T22:55:36+02:008. 10. 2015|Napovednik|
Go to Top