Društvo Focus, Ekologi brez meja in Pravična trgovina Slovenija smo skupaj zagnali projekt Obleka naredi človeka. Organizacije, ki smo se že leta vsaka na svojem področju zavzemale za okolju in ljudem prijazno modo, združujemo moči. V prihodnjih mesecih bo tako veliko govora o odpadnih oblačilih, pri tem pa nujno potrebujemo vašo pomoč.

Potrebujemo podatke

“If you can’t measure it, you can’t change it!”, Peter Drucker

Za spremembo potrošniških navad, proizvodnih praks in državnih predpisov moramo najprej ugotoviti, kako velik problem sploh je pred nami. Z največjo raziskavo na področju odpadnega tekstila v Sloveniji bomo lažje ozaveščali mlajše generacije, oskrbovali medije s podatki in statistikami ter pritisnili na vse tiste, ki bi s svojimi dejanji morali biti zgled nam, posameznikom.

Namenite nam 10 + 3 minute vašega časa

V sklopu projekta smo pripravili anonimni vprašalnik o navadah in ravnanju z oblačili v Sloveniji. Prosimo vas za 10 minut vašega časa za odgovarjanje na zanimiva vprašanja ter dodatne 3 minute, da našo prošnjo razširite še med svoje prijatelje.  

Nadaljevanje 

Raziskavo bomo v prihodnjih mesecih oplemenitili še z izkušnjami proizvajalcev, trgovcev, zbiralcev, izposojevalcev in predelovalcev oblačil. Z rezultati vam bomo postregli v drugi fazi projekta, ko bomo nagovorili odločevalce in vas, posameznike.

 

 Raziskava poteka v okviru projekta Obleka naredi človeka, ki ga financira Active citizens fund (Norveški mehanizem)