Enakost spolov je ključna za pravično in uspešno družbo, za progresivna podjetja pa način, kako izboljšati inovativnost in poslovne rezultate ter privabiti talentirane posameznike, ki cenijo raznolika in vključujoča delovna okolja. 

Čeprav na številnih družbenih področjih dosegamo visoko stopnjo enakosti, v energetskem sektorju ostajajo prepreke, ki preprečujejo ženskam, da bi se v tej panogi bolj uveljavile. 

Energetska podjetja imajo ključno vlogo pri ustvarjanju pogojev za večjo vključenost žensk. Eden izmed načinov, kako to spodbuditi, so akcijski načrti za enakost spolov na delovnem mestu. Slednji spodbujajo pravičnost in enake možnosti za vse zaposlene, ne glede na spol, ter imajo potencial spremeniti zakoreninjene prakse, ki preprečujejo ženskam, pa tudi drugim družbenim skupinam, obstanek in napredovanje v panogi. Zato podjetja v energetskem sektorju vabimo na brezplačno usposabljanje za pripravo akcijskih načrtov za enakost spolov na delovnem mestu.

Prvo usposabljanje bo potekalo 18. junija 2024 med 10. in 14. uro v prostorih upravne stavbe Slovenskega etnografskega muzeja na Metelkovi 2 v Ljubljani.

Prijave zbiramo prek obrazca do 13. junija 2024.

Program: 

10:00 – 10:45 Uvod v tematiko enakosti spolov v energetskem sektorju
10:45 – 11:30 Orodje za pregled stanja v podjetju (gender audit)
11:30 – 11:45 Odmor s kavo
11:45 – 12:30 Dobre prakse spodbujanja enakosti spolov na delovnem mestu 
12:30 – 13:30 Koraki za pripravo akcijskega načrta za enakost spolov na delovnem mestu
13:30 – 14:00 Kosilo in mreženje

V kolikor je v vašem podjetju zanimanje za usposabljanje na temo enakosti spolov na delovnem mestu za minimalno 10 zaposlenih, nas kontaktirajte in lahko izvedemo usposabljanje po meri tudi na sedežu podjetja ali prek spleta.

Za več informacij se obrnite na Katjušo Šavc na e-naslov [email protected] ali telefonsko številko 051 358 577

 

Usposabljanje poteka v okviru projekta EUWES – Empowering Underrepresented Women in the Energy Sector, ki ga financira Evropska Unija v okviru programa CERV (Citizens, Equality, Rights and Values Programme ). Usposabljanje ne odraža pogledov Evropske komisije.