Ob zaključku projekta Obleka naredi človeka je po dolgem času izšel novi Etični potrošnik – glasilo, ki ga v Focusu občasno pripravimo (s partnerji) že od leta 2008.

Za pripravo tokratne izdaje smo se s Pravično trgovino Slovenija in Ekologi brez meja povezali z umetniki in umetnicami, profesoricami, socialnimi podjetji, s pomočjo Humanitasa smo pokukali tudi v Burkino Faso, pripravili intervju o dolžni skrbnosti v dobavnih verigah z Eleno Lunder – Fair Trade Advocacy Office, ter predstavili alternative hitri modi. Nismo pa izpustili niti nujno potrebnih predlogov za sistemske spremembe, tako v Sloveniji kot na ravni EU – več o predlogu nižje davčne stopnje v sektorju ponovne uporabe si lahko preberete tudi tukaj.

Želimo si, da bi vas branje naše nove publikacije spodbudilo k še večjemu zavedanju o vplivu naših oblačil, brez katerih ne mine noben dan. Stil je pomemben, toliko bolj, če je etičen.

Vsi do zdaj izšli Etični potrošniki so v elektronski obliki zbrani tukaj.

 

Partnerji projekta Obleka naredi človeka smo Focus, Ekologi brez meja in Pravična trgovina Slovenija.

Glasilo je sofinancirano s strani Active Citizens Fund – Slovenija. Dokument je nastal s podporo Evropske unije. Njegova vsebina je v domeni društva Focus in v nobenem primeru ne odraža mnenja financerja.