Perspektive mladih so ključnega pomena za vzpostavitev trajnostne prihodnosti znotraj nenehno spreminjajoče se Evropske unije. Zato smo s partnerji iz Italije, Avstrije in Poljske vzpostavili platformo za mlade Moja revolucija. Ta spletna platforma mladim omogoča, da izrazijo svoja stališča o težavah, s katerimi se srečuje Evropska unija. Nudi možnost, da predlagajo rešitve, o njih razpravljajo in sodelujejo z mladimi iz drugih držav.

Moja revolucija je več kot le platforma. Gre za gibanje, ki aktivira mlade iz Slovenije, Poljske, Avstrije in Italije ter spodbuja kritični pogled na svet okoli sebe. Je varen in vključujoč spletni prostor, kjer lahko vsak posameznik nadgrajuje svoje ideje ter jih deli z drugimi. Mlade namreč spodbuja k artikulaciji izzivov sodobnosti in jih motivira, da oblikujejo konkretne predloge in rešitve. Mladi iz različnih držav in socialnih okolij sodelujejo v konstruktivnih dialogih, pri čemer uporabljajo umetnost, raziskave in multimedijske vsebine, ki spodbujajo kritično razmišljanje, s ciljem iskanja praktičnih rešitev za izzive, s katerimi se sooča Evropska unija in predvsem mladi v njej. 

“Sodelovanje v projektu Moja revolucija, ki je vključeval prvo konferenco v Ljubljani (junij 2023) in poznejši obisk Dunaja (september 2023), je bila zame bogata izkušnja. Raziskovanje kulturnega bogastva Dunaja mi je, poleg udeležbe na konferencah in aktivnega sodelovanja na konferenci v Ljubljani, prineslo dragocena spoznanja. Zaradi kombinacije učenja, mreženja in veselja do novih izkušenj je bil celoten projekt nepozabno in koristno potovanje. Spoznala sem veliko ljudi in komaj čakam, da vidim, kaj še prinaša ta projekt”, je o sodelovanju v projektu Moja revolucija povedala Nela Bečić iz Slovenije.

Pridruži se nam in sodeluj pri revoluciji!  

Si mlad_a in zagnan_a, želiš vplivati na svet okoli sebe in ga spreminjati na bolje? Pridruži se projektu Moja revolucija in postani del večje zgodbe! Tekom projekta se boš srečeval_a z različnimi mednarodnimi in aktualnimi temami, spoznal_a vrstnike iz več držav EU, imel_a priložnost deliti svoje mnenje in ideje, jih nadgrajevati ter prispevati k skupnemu cilju – ustvariti še boljšo Evropsko unijo in globalno skupnost, ki bo poskrbela za prihodnje generacije in odražala mnenje mladih. 

Aktivnost poteka v okviru projekta Moja revolucija 5.0 – sodelovanje, ki ga sofinancira evropska komisija – EACEA. Vsebine, izražene v projektu so v izključni odgovornosti Focusa, društva za sonaraven razvoj, in partnerjev.