Ob iztekajočem letu bi te radi radi spomnili na možnost, da podariš nekaj, kar te nič ne stane, a s tem podpreš prizadevanja za okolju in družbi bolj odgovorno življenje.  Gre za 0,5 % dohodnine, ki jo davčni zavezanci do konca leta lahko namenimo neposredno nevladnim organizacijam, ki delujemo v javnem interesu, namesto da ta znesek ostane v proračunu. Hvala vsem, ki na ta način že podpirate naše delo! Če nas še ne poznaš, pa na kratko o tem, kaj počnemo.

V Focusu verjamemo, da lahko na enem in edinem planetu, ki ga imamo, dobro živimo vsi in pri tem upoštevamo tudi omejitve okolja.

To nam že 18 let predstavlja navdih za naše delo, ki je:

STROKOVNO. Kot advokati okolja delujemo v javnem interesu na področjih varstva okolja, energije, prometa in raziskovalne dejavnosti, ukvarjamo pa se tudi z odgovorno potrošnjo in odrastjo. Gledamo široko in pomagamo drugim videti širšo sliko.

PIONIRSKO. V slovenskem prostoru smo pionirji na več področjih – tako pri naslavljanju energetske revščine kot pri vzpostavljanju energetskih skupnosti v lokalnih okoljih pa tudi pri raziskovanju idej o novih možnostih življenjskih praks in družbenih ureditev.

POGLOBLJENO. Raziskujemo energetsko revščino in tudi na mednarodni ravni prispevamo k uspešnejšem reševanju te problematike. Pomanjkljivosti, ki jih zaznamo na terenu, prevajamo v rešitve in jih predlagamo odločevalcem. Prizadetim lokalnim skupnostim in gospodinjstvom s praktičnimi ukrepi pomagamo do toplega doma in nižjih položnic za električno energijo.

CELOSTNO. Oblikujemo in zagovarjamo rešitve, ki nas bodo obvarovale pred najhujšimi posledicami podnebnih sprememb. Bdimo nad izvajanjem zakonodaje in mednarodnih zavez, opozarjamo na morebitne nepravilnosti in nezakonitosti ter se nanje aktivno odzivamo, tako prek medijev kot sodnih mlinov.

POVEZOVALNO. Delujemo na vseh ravneh in veliko sodelujemo z lokalnimi skupnostmi. Vodimo jih v bolj trajnostno prihodnost s pomočjo pri izvedbi projektov, kot je postavitev sončne elektrarne ter okolju in prebivalcem prijazna ureditev prometa.

USMERJENO V PRIHODNOST. Vedno več pozornosti posvečamo mladim. Spodbujamo jih, opremljamo z informacijami, izkušnjami in znanjem ter jih podpiramo na njihovi poti aktivnih državljanov in etičnih potrošnikov. Najmlajše pa spodbujamo k aktivni mobilnosti.

Žal pa vseh želenih aktivnosti ne moremo uresničiti v okviru sofinanciranih projektov. Za njihovo izvedbo potrebujemo tudi donacije. In tako kot štejejo že majhne spremembe, majhne zmage… so pomembne tudi majhne pozornosti in pomoči. Tukaj nastopiš ti.

[av_button_big label=’Podpri nas!’ description_pos=’below’ link=’manually,https://focus.si/ukrepaj/donirajte/’ link_target=’_blank’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’custom’ custom_bg=’#84a84f’ color_hover=’custom’ custom_bg_hover=’#87a857′ av_uid=’av-2b98sz’ admin_preview_bg=”][/av_button_big]

Z 0,5 % dohodnine lahko podpreš naš skupni boj za okolju in družbi bolj odgovorno življenje!

Tebe ne stane nič, nam pomeni veliko. Hvala! #DovoljZaVse

Taj, Špela, Lidija, Marjetka, Živa, Tomi, Barbara, Darja in Katjuša

ps: Malo za šalo pa še vpogled v zakulisje, kako en tak zapis nastaja.