Sestavljamo ekipo mladih, ki delujejo ali pa zaenkrat samo še razmišljajo o dobrobiti okolja in soljudi. Te zanimajo teme kot je podnebna pravičnost? Hkrati pa bi rad_a slišala še kaj več o človekovih pravicah, ki gredo z roko v roki s čistim okoljem? Imaš na te teme že izoblikovano svoje mnenje ali pa si ga šele ustvarjaš?

Odlično, v Focusu iščemo prav takšne mlade, da se nam pridružijo na prvi delavnici “Moja revolucija: 2020” v Litiji, v petek, 28. 2. 2020 med 16.00 in 18.30.

Si star_a med 16 in 25 let? Si želiš spoznati druge mlade iz Slovenije, kasneje pa iz Avstrije, Poljske in Italije? Ali pa si mladinski_a delavec_ka ali prostovoljec_ka in delaš z mladimi? Prijavi se na povezavi do 26.2.2020.

Okvirna vsebina delavnice:

– Kratek pregled revolucij preteklega stoletja

– Tragedija skupnega (interaktivna igra)

– Kaj se mi zdi pomembno naslavljati in spreminjati v mojem lokalnem okolju in širše globalno?

Delavnica je prva v seriji štirih. Odvile se bodo še v Novi Gorici, Postojni in Ljubljani. Mladi, ki se bodo udeležili delavnic bodo imeli možnost sodelovati na delavnicah v Krakovu (junij) in Dunaju (september), se srečati s sovrstniki in skupaj z njimi oblikovati mladinski manifest, ki ga bomo nato novembra 2020 predali Evropskemu parlamentu v Bruslju.

Udeležba na delavnici in srečajih v tujini (vključno z nastanitvijo in potnimi stroški) je krita s strani projekta My revolution.

Utrinki predhodnih projektov: Moja revolucija 1968 in Moja revolucija 1918.

Oblikovanje manifesta je lahko tudi zabavno.

Oblikovanje manifesta je lahko tudi zabavno.

Krakow 2019: združeni iz Italije, Slovenije, Avstrije in Poljske.

Krakow 2019: združeni iz Italije, Slovenije, Avstrije in Poljske.

moja revolucija

Mladi v evropskem parlamentu – predaja manifesta 2.0