“Naš modri planet je najbolj čudovito možno naravno okolje.

Njegovo življenje je naše življenje, njegova prihodnost je naša prihodnost.”

( Dalaj Lama)

 

Letošnji Svetovni dan Zemlje na Focusu obeležujemo še prav posebno in mladostno – z novo vizualno podobo Focusa, novo interakitvno zeleno turo po Ljubljani, ki so jo ustvarili mladi, in spletno delavnico, na kateri bomo predvsem mladinskim organizacijam delili ideje in znanje o bolj trajnostnem delovanju.

Kako je Zdravljica povezana s podnebnimi spremembami? 

Kje v Ljubljani so se začeli odvijati prvi okoljski protesti? Čemu je nekoč služil prostor danes zabetoniranega Trga republike? 

V drugačnih razmerah bi na zgornja vprašanja iskali odgovore med skupinskim sprehodom po ljubljanskih ulicah. V trenutnih razmerah pa smo združili moči z mladimi, ki delujejo v sklopu projekta Moja revolucija 3.0. in ob strokovni pomoči dr. Gregorja Bulca iz Urbane Vrane pripravili turo, na katero se lahko podate tudi sami. 

Pogled na nunski vrt in parlament, 1963 – Vir : ZVKDS OE LJ

Brezplačna interaktivna tura je na voljo od danes naprej in je namenjena vsakemu, ki ga zanima, kaj ima Ljubljana in širši slovenski prostor opraviti s podnebnimi spremembami, družbenimi gibanji in drugimi zanimivimi okoljskimi in okoljevarstvenimi pojavi. Na turo se lahko odpravite kadarkoli, na voljo pa je v slovenskem in angleškem jeziku.

Več informacij o njeni uporabi pa TUKAJ.

V novem Focusovem logotipu se skriva tudi planet Zemlja

Po 18-ih letih delovanja okoljske organizacije Focus je bil čas za spremembo, ki jo bodo opazile predvsem naše oči. Novo vizualno podobo Focusa je ukalupil grafični oblikovalec Luka Pajntar iz studia Kaloop in o njej pravi takole:

“Močna, urbana celostna podoba s kančkom pretresa, ki te vrže iz ravnovesja, te zdrami. To je bilo vodilo pri snovanju grafične identitete Focusa. Kljub abstraktni podobi novega simbola, se v njem skriva (skoraj) vse, kar fokusovce povezuje in jih žene naprej. “

Več o njenem nastajanju pa TUKAJ.

Mladinske organizacije si želijo delovati bolj trajnostno

Dan Zemlje bomo zaključili v družbi mladih. Z veseljem smo se odzvali na povabilo Mladinskega sveta Slovenije, da organiziramo delavnico na temo trajnostnega delovanja organizacij. Govorili bomo tudi o možnostih sodelovanja mladih v kampanji Our Food Our Future in napenjali skupaj možgane v delavniškem vzdušju na temo etične hrane.

Na brezplačno delavnico se je treba prijaviti s tem obrazcem.

Več informacij TUKAJ.