aktualno

Najboljša rešitev za prevozno revščino je dostopen in učinkovit javni prevoz

23. 5. 2024|Sporočila za javnost|

Pojav prevozne revščine je za Slovenijo zelo relevanten, saj državo zaznamuje velik delež prebivalstva, živečega na redkeje poseljenem podeželju z nezadovoljivo dostopnostjo javnega prevoza in veliko odvisnostjo od osebnega avtomobila. Z GIAM ZRC SAZU in UIRS smo določili definicijo, kazalnike za merjenje in pripravili nabor ukrepov.

Referendum o JEK2 je referendum na slepo

20. 5. 2024|Sporočila za javnost|

Poslance in poslanke Državnega zbora pozivamo, da zavrnejo resolucijo o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije in predlog za razpis posvetovalnega referenduma o JEK2 - zaradi številnih spornih vsebinskih vidikov ter nedemokratičnega procesa odločanja, ki spominja na plačevanje računov brez krčmarja.

izpostavljeno

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2024 – prijave do 1. junija!

17. 5. 2024|

Letošnja Mednarodna poletna šola politične ekologije, ki jo organizira Focus s partnerji, bo ponovno potekala na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, tokrat pod naslovom Pravični zeleni prehod: med javnim, zasebnim in skupnostnim v času od 1. do 5. julija 2024. Udeležba je brezplačna, prijave so možne do 1. junija 2024.

področja delovanja

Naša vizija je družba, ki živi uravnoteženo življenje znotraj okoljskih in družbenih omejitev ter tako ne spodkopava obstoja življenja na Zemlji.
Naše poslanstvo je z raziskovanjem, povezovanjem, razkrivanjem in koriščenjem pravnih sredstev izboljševati, spreminjati in popravljati napake sistema ter z ozaveščanjem, oblikovanjem praktičnih rešitev in sooblikovanjem politik nuditi alternative za bolj trajnostno življenje.

energija

podnebne spremembe

mobilnost

globalna odgovornost in pravičnost

odrast

Go to Top