frek1

Pritožba pri OECD zaradi dejavnosti frackinga v Sloveniji

17 organizacij civilne družbe vložilo pritožbo pri slovenski in britanski nacionalni kontaktni točki OECD zaradi kršitve odgovornega poslovnega vedenja glede dejavnosti hidravličnega lomljenja (frackinga) podjetja Ascent Resources plc v Sloveniji. Zahtevamo, da podjetje svoje dejavnosti v Sloveniji izvaja v celoti v skladu s smernicami OECD za odgovorno poslovno vedenje večnacionalnih družb. Glede na resnost možnih škodljivih vplivov dejavnosti hidravličnega lomljenja ...

nuclear-power-plant-4535757_1920

Poceni sanje, draga resničnost  

Želimo si, da bi razprava o jedrski energiji in NEK2 v Sloveniji temeljila na osnovi številk, dejstev in referenc ter upoštevala tudi realne stroške postavitve NEK2. Kot prispevek k tovrstni demokratični razpravi, z dovoljenjem avtorja, objavljamo spodnji članek in vabimo k branju.

Moja varčna pisarna

Delavnica za javne uslužbence: Varčevanje z energijo v javnih ustanovah, 26. 11. 2019 ob 9. uri

Vabljeni vsi javni uslužbenci, ki upravljate z vašo ustanovo (splošne službe), vodje ali zaposleni v sektorjih, direktoratih in službah, ki se večkrat srečujejo z energetskimi vprašanji ter vsi tisti javni uslužbenci, ki vas tematika zanima iz kakršnega koli razloga, da se nam pridružite 26. novembra 2019 od 8.45 do 12.30 v salonu IRIS (pritličje) uHotela, Miklošičeva cesta 9, Ljubljana.

IMG_0689

[Sporočilo za javnost] Lokalne skupnosti v času podnebnih sprememb

»Blaženje podnebnih sprememb lokalnim skupnostim prinaša mnogotere priložnosti. Zmanjšanje pritiskov na okolje je pomembno, nič manj pa vključenost in povezanost ljudi ter priložnosti za lokalno ekonomijo«, so se strinjali udeleženci današnje konference Dovolj za vse: Lokalne skupnosti v času podnebnih sprememb, ki sta jo organizirala Umanotera in društvo Focus v okviru projekta LIFE CARE4CLIMATE.