IMG_2930

Študija: Z zaprtjem TEŠ leta 2033 bi se zmanjšalo tudi število smrtnih žrtev zaradi onesnaženega zraka

Na našo pobudo so v raziskovalnem centru CREA pripravili projekcije zdravstvenih učinkov alternativnih rokov zapiranja Termoelektrarne Šoštanj. V študiji ocenjujejo, da bi se, če bi prenehala delovati z letom 2033, izognili približno 290 smrtnim primerom in 700 milijonom evrov gospodarske škode.

Lego TešBrko Havajac

Slovo od premoga se dogaja hitreje od pričakovanj – V EU bo predvidoma 60 % premogovnih elektrarn zaprtih do leta 2030

Dokončna opustitev rabe premoga v svetu je samo še vprašanje časa. Zdaj smo pred odločitvijo, ali poskrbimo za urejen prehod, ki bo pravičen za delavce in premogovniške skupnosti, ali pa bomo prisiljeni v prehod, pri katerem bodo nevzdržne stroške oklepanja premoga prisiljeni plačevati državljani in davkoplačevalci.

Oil palms

Focus zaposli vodjo projektov

V Focusu, društvu za sonaraven razvoj, iščemo vodjo projekta na področju varovanja svetovnh gozdov, deforestacije in potrošništva. Delovno mesto je za polni delovni čas za obdobje enega leta z možnostjo podaljšanja. Prijave in življenjepise pričakujemo najkasneje do 16. 4. 2021.

Dan v rabljenih oblacilih-Ziva

Prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih

Le množica ozaveščenih posameznikov lahko ustvari uspešen pritisk in vpliva na spremembe. Zato vas vabimo, da se nam v akciji pridružite v čim večjem številu in zanjo navdušite tudi svoje bližnje!