Tweet 9

[Peticija] Dizel in bencin je treba opustiti najkasneje do leta 2030!

V Focusu podpiramo peticijo za čistejša mesta in boljši zrak v mestih, kar lahko v EU dosežemo med drugim s prepovedjo prodajo novih avtomobilov na dizel, bencin in zemeljski plin od leta 2030. Pridruži se!

Untitled design

“Build Back Fairer” - svetovni dan pravične trgovine 2021

V soboto, 8. maja 2021, po celem svetu praznujemo svetovni dan pravične trgovine. Letos je namenjen zahtevi po obnovi sveta po koncu korona pandemije na bolj pravičen in trajnosten način. Svetovni kampanji  #BuildBackFairer se pridružujemo tudi v Sloveniji in s foto pozivom se nam na medmrežju lahko pridruži vsak, ki mu je mar za lepši jutri.

TEŠ (avtor: Goran Petrašević)Goran Petrašević

Finančna analiza TEŠ: do leta 2030 predvidoma 870 milijonov evrov izgube

V Focusu se zavzemamo, da bi zaradi zavez iz Pariškega sporazuma v Sloveniji premog opustili do leta 2030. To, poleg okoljskih in zdravstvenih vidikov, vse bolj potrjuje tudi finančni vidik delovanja TEŠ, ki nakazuje realne možnosti nenapovedanega predčasnega zaprtja že v tem desetletju.

bad-public participation

Netransparenta priprava načrta za okrevanje požela kritike Evropejcev

V okviru kampanje EU Cash Awards smo analizirali slovenski osnutek načrta za okrevanje in odpornost ter na glasovanje postavili nesmotrno porabo sredstev za ceste, vzpostavitev nacionalnega letalskega prevoznika in netransparenten proces priprave načrta.