aktualno

Delavnica: nadgradnja lokalnih energetskih konceptov (vabilo)

24. 3. 2023|Novice|

Energetsko podnebna agencija za Podravje - ENERGAP, Focus, društvo za sonaraven razvoj in Inštitut Jožef Stefan, Center za energetsko učinkovitost vas vabimo na delavnico "Nadgradnja lokalnih energetskih konceptov", katere namen je spodbuditi aktivno sodelovanje deležnikov pri nadgradnji metodologije za izdelavo lokalnih energetskih konceptov (LEK).

Vseevropski energetski scenarij usklajen s Pariškim sporazumom

23. 3. 2023|Novice|

Predstavljamo nov posodobljen vseevropski energetski scenarij za razogljičenje EU in držav članic, ki je usklajen s ciljem Pariškega sporazuma o omejitvi globalnega segrevanja na 1,5 °C. Scenarij podrobno opisuje bistvene spremembe, ki jih potrebujemo za boljšo, bolj zdravo, varnejšo in pravičnejšo prihodnost.

Mlade vabimo k udeležbi v Moji revoluciji – sodelovanje

22. 3. 2023|Napovednik|

Moja revolucija je projekt, namenjen mladim, ki želijo soustvarjati boljšo Evropsko unijo. Udeleženci na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni spoznavajo delovanje Evropske unije, se učijo kritično in konstruktivno izražati mnenje ter bolje spoznajo proces oblikovanja manifestov in resolucij.

več
naroči se na e-novičnik

izpostavljeno

Focus 20 let

20. 1. 2023|

Praznujemo prvih 20 let Focusa! Začelo se je l. 2003, predvsem z uličnimi akcijami, v 20-ih letih pa je iz tega zrasla mednarodno prepoznana organizacija s trinajstimi zaposlenimi, od katerih še vedno prevladujejo ženske.

področja delovanja

Naša vizija je družba, ki živi uravnoteženo življenje znotraj okoljskih in družbenih omejitev ter tako ne spodkopava obstoja življenja na Zemlji.
Naše poslanstvo je z raziskovanjem, povezovanjem, razkrivanjem in koriščenjem pravnih sredstev izboljševati, spreminjati in popravljati napake sistema ter z ozaveščanjem, oblikovanjem praktičnih rešitev in sooblikovanjem politik nuditi alternative za bolj trajnostno življenje.

energija

podnebne spremembe

mobilnost

globalna odgovornost in potrošnja

odrast

kaj vse delamo?

projekti

več projektov
Go to Top