Mladi v evropskem parlamentu

[Sporočilo za javnost] Mladi v Evropskem parlamentu predali manifest 2.0 #MyRevolution

Več kot 30 mladih iz Slovenije, Avstrije, Poljske in Italije je v Evropskem parlamentu predalo srednjeevropski mladinski manifest, ki je nastal v okviru projekta štirih nevladnih organizacij „Moja revolucija“. Na okrogli mizi v sredo, 4. decembra 2019, jim je prisluhnilo 5 evropskih poslancev iz petih držav. Prisluhnili so njihovim idejam in pričakovanjem, kar je bil za najpogosteje spregledano in preslišano ...

D-02

NLB ne sme podpreti novega TEŠ 6 v Bosni in Hercegovini, opozarjajo nevladne organizacije

Danes je skupina nevladnih organizacij na NLB naslovila pismo, ki svari pred tveganji posojila za elektrarno Tuzla 7. Ponudba slovenske banke NLB za posojilo za gradnjo sporne elektrarne na premog Tuzla 7 v BiH predstavlja resno tveganje za banko in njene delničarje zaradi niza pravnih in ekonomskih problemov projekta.

eceee_ss19_367-plug_neu_226x100_2x

Energetske politike in ukrepi morajo bolje vključiti koncepta energetske zadostnosti in pravičnosti

Analiza v okviru projekta Energise je pokazala, da koncepta zadostnosti in pravičnosti nista dovolj vključena v energetske politike in ukrepe. Njuna vključitev v energetske politike in ukrepe ima lahko pozitiven vpliv, saj so tako zasnovane politike in ukrepi bolj pravični za vse ljudi v družbi in ne potiskajo nekaterih skupin še bolj na obrobje.

Final meme SI

Novo poročilo poziva države EU, naj izboljšajo svoje energetske in podnebne načrte do leta 2030

Kljub določenim izboljšavam morajo države v prihajajočih mesecih okrepiti svoja prizadevanja, da bodo uresničile vsaj cilje EU za leto 2030, kaj šele cilje Pariškega sporazuma.