aktualno

9. Dovolj za vse konferenca: Energetska preobrazba po meri ljudi

11. 7. 2024|Napovednik|

Lepo vabljeni na 9. nacionalno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom Energetska preobrazba po meri ljudi, na kateri bo 11. oktobra poudarek na energetskih skupnostih. Kako slednje prinašajo koristi ljudem in so hkrati manj obremenjujoče za okolje, bodo prek konkretnih primerov pokazali domači in tuji predavatelji.

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2024 (fotogalerija)

8. 7. 2024|Novice|

Skupno več kot 120 udeležencev in udeleženk je med 1. in 5. julijem skozi predavanja, delavnice in številne razprave iskalo nove odgovore za boljše razumevanje družbenih in političnih razsežnosti obstoječih okoljskih problemov ter oblikovanje alternativnih načinov njihovega reševanja. Mednarodna poletna šola politične ekologije pa se vrača tudi naslednje poletje!

Utrujeni, a utrjeni v svojih demokratičnih prepričanjih

3. 7. 2024|Blog|

V svojem zapisu je eden izmed udeležencev aktivnosti v projektu My Resistance, My Democracy strnil svoje vtise iz Bruslja, kjer so mladi udeleženci in udeleženke obiskali Evropski parlament. Svoje mnenje pa so izrazili tudi v obliki manifesta in konkretnih pričakovanj, ki so jih pripravili v upanju na uresničenje.

izpostavljeno

Sončna šola Hrastnik med nagrajenci fundacije SozialMarie

1. 5. 2024|

Fundacija SozialMarie od leta 2005 nagrajuje družbene inovacije in letos je med nagrajenimi projekti tudi Sončna šola Hrastnik, prva zadružna samooskrbna skupnostna sončna elektrarna v Sloveniji in z njo povezana energetska skupnost. Nagrado smo prevzeli na Dunaju z županom Občine Hrastnik.

področja delovanja

Naša vizija je družba, ki živi uravnoteženo življenje znotraj okoljskih in družbenih omejitev ter tako ne spodkopava obstoja življenja na Zemlji.
Naše poslanstvo je z raziskovanjem, povezovanjem, razkrivanjem in koriščenjem pravnih sredstev izboljševati, spreminjati in popravljati napake sistema ter z ozaveščanjem, oblikovanjem praktičnih rešitev in sooblikovanjem politik nuditi alternative za bolj trajnostno življenje.

energija

podnebne spremembe

mobilnost

globalna odgovornost in pravičnost

odrast

Go to Top