Legal case plaintiffs social media (9)

Mreža CAN Europe vstopa v tožbo družin in mladih za podnebje

Mreža CAN Europe je danes na Splošnem sodišču Evropske unije vložila zahtevek za udeležbo v primeru People’s Climate Case – tožbi družin in mladih proti EU, da bi zavarovali svoje temeljne pravice v zvezi z nezadostnimi cilji EU glede izpustov toplogrednih plinov do leta 2030. S svojo udeležbo v postopku želi CAN Europe povečati pritisk na EU, da izpolni svoje ...

100popust

Dan brez nakupov bo - pridruži se!

Vabimo vse, ki bi radi sooblikovali obeleženje dneva brez nakupov (23. november 2018), da se nam pridružijo v FB skupini Dan brez nakupov.

Don't breathe here copy

[Peticija] Zahtevamo čistejša vozila!

Avtomobili in kombiji dušijo naša mesta. So eden izmed glavnih virov onesnaženja zraka v mestih, motijo naš spanec in zmanjšujejo kakovost življenja s hrupnimi motorji in izpušnimi plini. Povzdigni svoj glas in preglasuj avtomobilsko industrijo, ki si še naprej želi prodajati umazane dizle!

civilna

[Vabilo] Podprimo se!

Vabimo vas na letni dogodek konzorcija vsebinskih mrež, ki bo potekal 10. oktobra v Poligonu v Ljubljani. Na dogodku bomo skozi domače in tuje primere iz prakse predstavili pomen in vlogo medsektorske solidarnosti, nato pa v delavniškem delu skupaj zasnovali konkretne mehanizme za gradnjo solidarnosti.